​Griezelrun ten behoeve van Spieren voor Spieren

Hoogeveen - Op donderdagmiddag 19 oktober a.s. organiseert basisschool De Schuthoek een zogenaamde Griezelrun. Leerlingen van alle groepen kunnen aan hieraan deelnemen. De Griezelrun is een sponsorrun. De opbrengst ervan komt volledig ten goede aan de Stichting Spieren voor Spieren.

“Als school willen wij graag iets doen in het kader van de zgn. Wintertijd Challenge die elk jaar wordt georganiseerd op vele plaatsen in het land.” aldus Renée ten Caat van OBS De Schuthoek. “Een van onze leerlingen, Stefan Alles, heeft te kampen met een lage spierspanning en hij zet zich als ambassadeur van Spieren voor Spieren in voor de Wintertijd Challenge in Hoogeveen. Aan zijn oproep om hem te ondersteunen geven wij graag gehoor.”

Waarom een Griezelrun? Renée ten Caat: “Dit jaar is het thema van de kinderboekenweek 'Gruwelijk eng'. Aan dit thema besteden we in deze week als school uitgebreid aandacht. We wilden er ook graag een goed doel aan verbinden. En zo kwamen we op het idee van de Griezelrun. Deze Griezelrun organiseren wij als sponsorrun. Alle kinderen, leerkrachten en ouders willen we eraan deel laten nemen.” Het is dan wel de bedoeling dat zij zich laten sponsoren door familie, vrienden, kennissen en buren. “Het motto van de Wintertijd Challenge is: gezonde spieren voor zieke spieren. Wij stimuleren onze leerlingen om door hun deelname aan de Griezelrun zoveel mogelijk geld bij elkaar te rennen voor kinderen die zelf niet zo gemakkelijk kunnen sporten als gevolg van een spierziekte.”

Iedereen die dat wil en kan mag de kinderen sponsoren. Dat kan via het sponsorformulier dat de kinderen hebben meegekregen, maar ook door middel van het storten van een bijdrage op de speciaal voor dit doel aangemaakte actiepagina. Deze is te vinden via de link https://hoogeveen.wintertijdchallenge.nl/challenge/griezelrun-schuthoek

De kinderen zullen rennen van de Schuthoek Citroenvlinder tot de Schuthoek Booyenverlaat. En alle buurtbewoners en overige belangstellenden worden uitgenodigd om de kinderen langs de route aan te komen moedigen. Het wordt vast een mooi spektakel. Want op 19 oktober mogen alle kinderen, leerkrachten en ouders griezelig verkleed naar school komen. En dan 's middags in hun griezelpak deelnemen aan de Griezelrun. COOP De Weide stelt fruit en drinken beschikbaar voor de deelnemers en Bruna De Weide heeft een leuke verrassing in petto voor de winnende groep.

De organisatie van de Wintertijd Challenge Hoogeveen is erg blij met deze actie van OBS DE Schuthoek. “Dit is toch fantastisch,” aldus Johan Massier, de voorzitter van de Stichting WTC Hoogeveen. “Het is een van de vele acties die in gang wordt gezet, maar het zeker ook een van de mooiste! Moet je je voorstellen: al die kinderen, leerkrachten en ouders die griezelig verkleed en wel door de wijk rennen... Ik zou zeggen: Komt dat zien!”

De eerste run begint op donderdagmiddag om 13.30 uur. Elk kwartier start een nieuwe groep griezelrunners. Rond drie uur wordt verwacht dat de laatste groep deze bijzondere activiteit zal beëindigen. Uiteraard hoopt Renée ten Caat dat er dan ook een mooi bedrag bijgeschreven is op de rekening van de Stichting Spieren voor Spieren. “Daar heb ik ook alle vertrouwen in,” aldus Massier. “De helft van het streefbedrag is al bijna binnen. Maar ik hoop met de organisatoren van de Griezelrun dat het streefbedrag ruim overtroffen wordt.”

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.