Elko wint cruciaal duel van directe concurrent Pallas’08

Elim - Korfbalvereniging Elko mocht maandagavond aantreden tegen Pallas’08 uit Leeuwaarden. De gasten uit Friesland behaalden net als Elko 8 punten uit vijf competitiewedstrijden. Nadat de wedstrijd op een eerder moment werd afgelast wegens de slechte conditie van het veld, was het maandagavond ook regenachtig en bij vlagen een modderpoel. Desondanks werd er gekorfbald in Elim, waar het vlaggenschip van Elko in een cruciaal duel om plaats 2 als winnaar het veld afstapte. 

In een spannende strijd waarin beide teams elkaar weinig ontliepen ging Elko rusten met een minimale voorsprong: 10-9. De Elimmers slaagden er na rust in om afstand te nemen van de Leeuwarders. Dit resulteerde in een 15-12 tussenstand. Vanaf deze tussenstand wisten de gasten het gat niet meer te dichten. Elko bouwde de voorsprong uit tot 19-16. Scheidsrechter Dalmolen floot af bij een stand van 19-18. Hierdoor mocht Elko de vijfde overwinning van het seizoen bijschrijven.

Trainer/coach Bert Snijder voerde één vakwissel door naar aanleiding van de verloren thuiswedstrijd tegen Emmeloord. In de aanval startten Leroy Otten, Stef Zwartscholten, Nienke Veld en Alien Veld. De verdediging werd gevormd door Peter Kroezen, Michel Otten, Margreet Koster en Nicole Smit.

Elko opende de score in deze wedstrijd door een benutte vrije worp van Leroy Otten. Pallas’08 antwoordde met een score van afstand, waardoor de wedstrijd weer in evenwicht was. Beide teams waren aan elkaar gewaagd in de eerste 35 minuten waardoor het stuivertje wisselen was. De gasten lieten zien te beschikken over een zuiver schot binnen de korfzone. Pallas’08 sloeg hierdoor het eerste gaatje van twee doelpunten verschil: 3-5. Elko nam vervolgens het initiatief over door sterk te verdedigen. Met name het aanvalsvak wist gebruik te maken van de kansen die hierdoor volgden waardoor de thuisploeg de leiding in de wedstrijd over nam: 8-6. Het lukte te thuisploeg niet om de voorsprong uit te bouwen. Het zag de Leeuwarders langszij komen en middels een afstandsschot namen de gasten de leiding in de wedstrijd over. Ook de voorsprong voor de gasten was van korte duur. De Elimmers wisten de korf weer te vinden door een afstandsschot en een korte kans. Hierdoor werd er gerust met een minimale voorsprong: 10-9.

Na rust waren het de gasten die de stand gelijk trokken. Tot 12-12 hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Hierna nam Elko het initiatief en trok het de wedstrijd naar zich toe. Stef Zwartscholten, Leroy Otten en Nicole Smit scoorden allen middels een afstandsschot waardoor er een 15-12 voorsprong op het scorebord stond. Dit bleek een belangrijke fase in de wedstrijd want vanaf deze stand wist Pallas’08 de achterstand niet meer om te draaien. Elko bouwde de voorsprong uit naar 17-13. Echter lieten de Elimmers de gasten nog terugkomen tot 19-18, alleen de zege kwam niet meer in gevaar. Elko doet hiermee goede zaken en pakt door deze overwinning de 2e plaats in het klassement.

De scores aan Elko-zijde kwamen van: Leroy Otten (7x), Stef Zwartscholten (5x), Nicole Smit en Michel Otten (beide 2x) en Peter Kroezen, Margreet Koster en Nienke Veld (allen 1x).

Aankomende zaterdag speelt de selectie van Elko thuiswedstrijden. Het mag aantreden tegen de selectie van It Fean/Boelenslaan. Elko 1 zal om 15.30 uur op jacht gaan naar de zesde overwinning van het seizoen. Elko 2 zal om 17.00 uur gaan strijden om de weg naar boven in te slaan en om het eerste deel van het veldseizoen af te sluiten met een overwinning.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.