​Heldhaftig optreden Noordscheschutter bij brand in Epe

Epe/Noordscheschut – Epe wordt de laatste tijd opgeschrikt door branden , zo ook afgelopen nacht op campingpark De Koekamp waar een chalet ten prooi viel aan de vlammen.

Frederik Wielink die ten tijde van de brand afgelopen nacht op het park verbleef, werd vannacht wakker van glasgerinkel en knetteren van vuur. Toen hij naar buiten keek zag hij hoge vlammen komen uit het chalet dat op een korte afstand van zijn eigen caravan staat. Hij bedacht zich geen moment een ging gelijk de omliggende caravans bij langs om bewoners uit hun onderkomen te halen. Volgens Wielink moest dit met spoed gebeuren omdat de vonkenregen over de naastgelegen chalets heen raasde. 

In de direct naastgelegen chalet woonde een gezin met kleine kinderen dat nog in een diepe slaap was, maar deze kon door het snelle optreden van Wielink op tijd geëvacueerd worden. Door de branden van afgelopen tijd was de politie en brandweer zeer alert, en was snel ter plaatse zodat uitbreiding net op tijd kon worden voorkomen. 

Vannacht zijn kort na het uitbreken van de brand op het park 2 mannen aangehouden door de politie op verdenking van brandstichting. 

Foto ©:F Wielink

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.