Nog geen duidelijkheid voor personeel BCS op tweede stakingsdag

Hoogeveen - Vrijdag 10 november laten de medewerkers van Buigcentrale Steenbergen (onderdeel van ArcelorMittal) in Hoogeveen voor de tweede keer zien dat ze het gedrag van hun directie niet accepteren. Ze staken nog eens 24 uur voor een betere en vooral eerlijkere loontabel met een zwaarwerktoeslag.

Deze directie is duidelijk de weg kwijt

Marijke Eggengoor, bestuurder FNV Metaal: ‘Deze directie is duidelijk de weg kwijt. Daarom overhandigen we op vrijdagochtend een wegwijzerbord met gouden TomTom. Het personeel hoopt dat de directie daarmee weer de weg terugvindt naar haar medewerkers. We gaan dit keer naar het kantoor van de directeur, want die weten wij wel te vinden.’

Gisteren tijdens de eerste stakingsdag wilde het personeel de directie symbolisch een voetbal overhandigen. Omdat de bal volgens de medewerkers nu bij de directie ligt om te komen tot een eerlijk en normaal loonsysteem, waarbij je niet compleet overgeleverd bent aan je leidinggevende. Er is geen enkel vertrouwen in de huidige vorm van beoordelen. Maar in plaats van de bal in ontvangst te nemen, bleef de directie gisteren in de glazen kantine staan. De werknemers voelden zich absoluut niet gehoord.

De onderhandelingen voor een loontabel duren nu al meer dan drie jaar. De medewerkers willen een marktconforme loontabel voor zowel het productie- als kantoorpersoneel met automatische loonstappen, loongaranties en een zwaarwerktoeslag. FNV Metaal signaleert tevens dat de voorgestelde loontabel van Buigcentrale Steenbergen zo’n 10 procent onder de markt ligt voor vergelijkbaar werk. FNV start een tevens een loononderzoek naar de betaling van de 80 – veelal Poolse – uitzendkrachten binnen de Buigcentrale.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.