Nieuwe lantaarnpalen Oranjebuurt niet bestand tegen harde wind

Hoogeveen - De nieuwe, fraai ogende, lantaarnpalen in de Oranjebuurt blijken niet bestand tegen harde wind en storm. De bovenkant van de lantaarnpalen laten bij harde wind en storm los en vormen dan een gevaar voor toevallige passanten, auto's en huizen.

De nieuwe lantaarnpalen zijn in mei en juni van 2016 geplaatst toen de reconstructie van de Oranjebuurt in zijn laatste fase zat. Nu, iets meer dan een jaar later, blijkt dat de kappen van de lantaarnpalen bij harde wind of storm loslaten. De kappen zijn weliswaar van kunststof maar kunnen, doordat ze rond en plat van vorm zijn en daardoor een enorme vaart kunnen krijgen, letsel veroorzaken bij mensen en schade toebrengen aan auto's en woningen. Inmiddels staan er meer dan 10 lantaarnpalen in de Oranjebuurt waarvan de kap kapot gewaaid is en bij 8 zijn de kappen vastgeplakt met doorzichtige tape.

Gemeente was niet bekend met het probleem

De gemeente laat weten dat zij niet wisten van het probleem van de lantaarnpalen. Inmiddels hebben zij de aannemer gesommeerd de lantaarnpalen na te kijken en de problemen professioneel op te lossen. Volgens de gemeente zal de aannemer dit zo spoedig mogelijk doen.

Niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor letsel of schade

Communicatie van de gemeente laat weten dat niet duidelijk is wie opdraait voor eventuele (letsel)schade die veroorzaakt wordt door de lantaarnpalen. Volgens hun zijn er meerdere partijen betrokken bij het plaatsen van de lantaarnpalen en moet per situatie bekeken worden wie verantwoordelijk is. Tot op dit moment is er nog geen melding bekend van letsel of schade.

Tevens geeft de gemeente aan dat er in de gemeente meer van dergelijke lantaarnpalen zijn geplaatst. Tot op heden is niet bekend of bij deze dezelfde problemen optreden.

Melding maken

Om de gemeente een duidelijk inzicht te geven om hoeveel lantaarnpalen en om welke het gaat raden wij de inwoners van de Oranjebuurt aan om dit te melden, kijk voordat je melding maakt even naar het nummer op de lantaarnpaal. Ook andere inwoners van de gemeente Hoogeveen waarvan de lantaarnpalen mankementen vertonen wordt aangeraden hiervan melding te maken. Dit kunt u doen door een Formulier Melding op de website van de gemeente in te vullen, via de gemeente app of tijdens openingsuren te bellen naar 14 0528.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.