Tineke Schouten geeft indrukwekkend optreden

Hoogeveen - Op de avond van 11 november trad Tineke Schouten op in De Tamboer. De grote zaal, de Tamboerzaal, was van boven tot beneden uitverkocht voor de Utrechtse artiest, die een grote afwisseling tussen serieuze onderwerpen en humor met zich mee bracht.

Tineke, die inmiddels al 35 jaar in het theatervak zit, laat duidelijk weten dat ze nog wel 20 jaar door wil met deze 'hobby'. Maar voor ze die volgende 20 jaar inluidt, neemt ze eerst nog even een terugblik op haar leven met het publiek door. Langs serieuze keuzes uit haar leven, door maatschappelijk besproken onderwerpen en vooral veel humor en een aantal bekende en onbekende typetjes zoals Bep Lachebek en Erna Kötter. Ook heeft ze een aantal sketches over beroemde artiesten met humor die soms érg op het randje zweeft, maar bij het publiek veel succes boekt.

De zaal was volledig uitverkocht voor deze avond en de sfeer zat er bij de verrassende binnenkomst van de Utrechtse comédienne al goed in. Zoals van haar gewend werd het publiek soms even meegenomen in de grappen, maar nog mooier is hoe Schouten zich laat zien als een echt mensenmens. Ze benadrukt meermaals dat het belangrijk is om jezelf te zijn en je eigen keuzes te durven maken, maar ook te blijven denken aan een ander en te blijven helpen. Tussen de bedrijven door, nam ze ook even de tijd om een beperkte man uit het publiek te begroeten en bij het slotlied een hand te geven. Iets wat door het publiek duidelijk een onderwerp van gesprek bleek in zeer positieve zin. Wat ons betreft heeft Tineke's moeder zeker gelijk, wanneer ze zegt dat ze goed werk doet! 

Foto: Tineke Schouten

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.