Stichting 'Behoud van de Grote Kerk' doet bod

Hoogeveen - De Stichting tot Behoud van de Grote Kerk heeft bij de algemene kerkenraad van de Protestantse Gemeente Hoogeveen een (gegarandeerd) bod neergelegd. Horeca-ondernemer Albert Jan Vos toonde reeds eerder belangstelling, waarna de kerkenraad de onderhandelingen begon tot schrik van de Hervormde wijkgemeente Centrum die tot oprichting van de stichting kwam om te voorkomen dat de kerk een commerciële instelling gaat worden.

De Stichting tot Behoud van de Grote Kerk heeft ruim 750 sympathisanten die een petitie hebben ondertekend. Gesprekken met de Kerkenraad leverde tot zover niets op en de stichting heeft het vertrouwen in de kerkenraad verloren.

Volgens een woordvoerder van de kerkenraad liggen de onderhandelingen stil omdat er een binnenkerkelijk vooronderzoek gaande is en de uitkomst daar nog niet van bekend is. Een onderzoek waar de stichting om heeft gevraagd dus komt het bod geheel onverwacht. De stichting is van mening dat het onderzoek nooit van de grond is gekomen en is daarom met het bod gekomen.

De Grote Kerk moet worden verkocht omdat de financiële kosten, ten gevolge van steeds minder kerkgangers, te groot worden. bron

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.