​Elko 1 verliest met ruime cijfers van Oerterp/VKC 1

Elim - Afgelopen zaterdag stond voor Elko 1 de eerste zaalwedstrijd op het programma. Na het behalen van het kampioenschap vorig jaar in de derde klasse, mochten de Elkoërs dit jaar uitkomen in de tweede klasse. De Elimse korfballers moesten aantreden tegen Oerterp/VKC 1, een voor Elko onbekende tegenstander die vorig jaar uitkwam in de eerste klasse.

Elko begint dit zaalseizoen met een gewijzigde opstelling. Nicole Smit is helaas vanwege chronisch blessureleed gestopt. We willen haar bedanken voor haar jarenlange inzet bij de selectie en hopen haar nog veel te zien binnen de club. Birgit Strijker is haar vervanger. Ook heeft er een wisseling bij de heren plaatsgevonden, Hendri Kerssies is de vervanger van Stef Zwartscholten. Elko startte in de aanval met Leroy Otten, Peter Kroezen, Nienke Veld en Alien Veld. In de verdediging startte Michel Otten, Hendri Kerssies, Margreet Koster en Birgit Strijker.

Elko had de eerste helft, in tegenstelling tot Oerterp/VKC, moeite met scoren. Dit bracht de ruststand op 11-4. Na rust bleef het eerst gelijk opgaan, maar de Friezen namen aan het einde van het wedstrijd het initiatief. Elko verloor dan ook met ruime cijfers (24-12) van Oerterp/VKC 1.

Elko begon scherp aan de wedstrijd. De verdediging volgde de adviezen van de coach op, waardoor de Elkoërs aanvallend de eerste tien minuten goed mee konden komen. De stand was op dat moment 3-3. In het tweede gedeelte van de eerste helft had Elko echter moeite met het benutten van kansen, ondanks de goed opgezette aanvallen. De Friezen uit Oerterp hadden hier geen moeite mee en bleven scoren. Bovendien maakten de Elimse korfballers teveel overtredingen, waardoor de tegenstander nog verder kon uitlopen. Het lukte de Elkoërs niet om te scoren. Er werd dan ook met een ruime achterstand van 11-4 de kleedkamers opgezocht.

Ondanks de ruime achterstand wilde Elko de tweede helft met goede moed beginnen. In eerste instantie lukte het de Elkoërs om de tegenstander niet verder te laten uitlopen en bleef het gelijk opgaan tot een stand van 15-8. Daarna nam de tegenstander nogmaals het initiatief door driemaal op rij te scoren, maar Elko bleef gemotiveerd en scoorde zelf hierna ook nog driemaal op rij. Dit bracht de stand op 18-11. Vervolgens wisten Friezen nog meerdere malen te scoren en lieten de ze zien dat ze de terechte winnaar waren van deze wedstrijd. De eindstand van deze wedstrijd was 24-12. Hoewel Elko dus met ruime cijfers heeft verloren, bleven de Elkoërs gedurende de wedstrijd positief. Deze eerste wedstrijd was een leerzaam moment om te ondervinden hoe er in de tweede klasse gespeeld wordt. Volgende week zal Elko 1 thuis in Elim om 17:00 uur een derby spelen tegen HHV uit Hollandscheveld.

De doelpunten kwamen deze wedstrijd van: Hendri Kerssies (4x), Michel Otten (3x), Leroy Otten (2x), Peter Kroezen (1x), Birgit Strijker (1x), Alien Veld (1x).
Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.