Succesvolle eerste ​Schoonhovencross

Hoogeveen - Het was een spannende dag voor de mannen van –de snelle rakkers-. Na jarenlang de VIOS cross te hebben georganiseerd was het tijd om iets nieuws te gaan doen. Dit werd de Schoonhoven cross.

Alle ingrediënten voor een mooie cross waren hier aanwezig. Strand, water, heuvels, gras stukken. De weersomstandigheden zorgden voor de rest, lekker veel regen in de week ervoor en op de ochtend zelf. Het was een mooi familieloopfestijn. Ouders en kinderen, grootouders en kleinkinderen, broers en zussen. Om12 uur startte de jeugd tot 6 jaar. Een mooie groep ging van start over een best zware ronde voor die leeftijd. Een enkeling vond dat mama ook wel een stukje mocht mee rennen. Ze hadden allemaal duidelijk erg veel plezier. Nadat iedereen de finish had gehaald mocht de jeugd van 6-11 2 rondes lopen. Hier al duidelijk meer kinderen die een echte wedstrijd liepen. Het was een spannende strijd tussen jongens en meisjes. De jeugd van HAC’63 liet hier in grote getale zien dat zij niet bang waren voor een pittig parcours. Er werd gestreden tot het eind.

Daarna gingen er verschillende leeftijdsgroepen van start voor de 3,2km. De ronde van de kinderen werd 2x gelopen maar er werd ook nog een langere lus gelopen. De onderlinge strijd tussen de verschillende leeftijdscategorieën was groot. Job IJtsma was ijzersterk en liep een solo wedstrijd van begin tot eind op kop. Een stukje daar achter liep ook Ephrem Been volledig alleen naar een mooie 2e plek overall. Daar achter lag het veld minder ver uit elkaar. De overige leden van het MiLa team liepen ook zeer goed. Ook de jongere jeugd en de oudere deelnemers lieten zich niet kennen op dit zware parcours. Er werden weer verschillende mooie podiumplekken gelopen.

Ook de G-lopers mochten daarna laten zien wat ze van het parcours vonden. Zij liepen de kleine ronde maar liefst 2 keer. Een grote groep deed mee en er werd zowel gestreden als genoten. Vooral het richeltje en het bruggetje waren voor de meeste deelnemers de grootste uitdaging.

Als klapstuk was er dan nog de 7,5km wedstrijd. De kleine en grote ronde werden 3 keer gelopen. Zwaar afzien dus. Een enkeling, Jeroen Thalen vond de korte wedstrijd echter zo leuk dat hij ook aan de lange afstand mee deed. Het thema van deze lange cross was afzien en een mooie plek in de uitslag vergaren of afzien en genieten. Zo waren en er dan ook leden van HAC’63 van voor- tot achterin het veld te vinden. Voor de mensen voorin het veld was het anders afzien dan voor de mensen verder achterin. In de laatste ronde kwam er namelijk nog een lelijk ijzige regen over.

Foto: Remco Bos

Theehuis Oosterbos Run, Klazienaveen

Er was zondag onder andere de Oosterbos Run in het nabijgelegen Klazienaveen. Startend vanaf en finished bij Theehuis De Groene Trambrug, konden de lopers voor en na tijd direct vocht en calorieen tot zich nemen. Natuurlijk werden die calorieen er even hard weer afgelopen. Bij de 5 kilometer liep Joyce Kats met 24:33 naar de overwinning bij de vrouwen junioren. Heidy Snijders kwam een kleine 2 minuten later over de streep, en werd runner up bij de vrouwen 45+. Ook Rolf de Gier liep sterk, met een eindtijd van 43:29 op de 10 kilometer. Hij greep hiermee net naast het podium en werd 4e bij de mannen 45+. Natuurlijk moet bij deze tijden ook nog het zware, deels onverharde, natte, en modderige parcours in rekening worden genomen.

Zandenplas Loop, Nunspeet

Als men de naam “Rob van de Graaf” googled, krijgt men maar liefst 5.1 miljoen resultaten, en ik ben er zeker dat ongeveer 50% daarvan verwijst naar uitslagen.nl, en de Rob van de Graaf van HAC '63. Hij is inmiddels een vaste prik in de samenvattingen van het weekend. Dit keer had hij zin om eens door de Veluwe te lopen. En dat deed hij natuurlijk niet zonder een prijs te pakken. Tijdens de Zandenplasloop van afgelopen zaterdag kwam hij in een sterk bezet deelnemersveld na 10 kilometer al na 37:04 over de streep, een strakke tijd in deze heuvelachtige en zanderige omgeving. Na tijd mocht hij de 3e prijs in de categorie heren 50+ in ontvangst nemen.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.