​Hoogeveen in slotfase naar ruime overwinning

Hoogeveen - Met een ruime 2-6 overwinning op 3e klasser Annen heeft Hoogeveen op een prima wijze de 1e knock-out ronde van het bekertoernooi overleefd. In een duel waar het behoudens een fase in de eerste helft ook goed speelde had Hoogeveen wederom veel kansen.

Nico Haak koos er bij Hoogeveen voor om enkele wat aangeslagen spelers rust te geven en ook een serie talentvolle spelers de kans te geven. Zo begon Julian Mol als rechtsback, konden Padding en dekker voorin starten, was Kleinheerenbrink op het middenveld basisspeler en kon ’routinier’ Marco Santing centraal achterin weer de volle 90e minuten pakken. Positief was dat hieruit wederom bleek dat Hoogeveen een frisse en vrij brede selectie heeft. Deze elf namen pakten het namelijk ook goed op.

Fases

De beginfase was prima namens Hoogeveen. Het baltempo was goed, er kwamen kansen en na goed tien minuten was het 0-2. Nadat Dekker al twee keer gevaarlijk was geweest, was het Padding die na een goede pass van Hartman de 0-1 maakte. Niet veel later was het Hartman die zelf scoorde na een fraaie aanval en combinatie met Zwikker. Hoogeveen bleef veel beter maar vergat te scoren en had met Annen wel te maken met een tegenstander die er fel op zat. Kleinheerenbrink moest na een aanslag geblesseerd naar de kant en gaandeweg de eerste helft liet Hoogeveen zich wat ontregelen. Annen kreeg wat mogelijkheden en Nijborg maakte op slag van rust de 1-2, niet eens onlogisch.

Na rust kwam Huizing namens Annen zelfs bijna met de gelijkmaker, maar hierna stelde Hoogeveen wel orde op zaken. Mede met de fysiek van Roemahlewang en Wieringa erbij werd Hoogeveen weer dominant. Wel hard het wel weer veel kansen nodig. Vooral Hartman zat het niet mee. Ondanks drie treffers had hij er zo nog drie kunnen maken. Na een klein uur werd het via Nick Dekker 3-1 met een fraai met een schot in de kruizing. Annen kreeg via Wijs nog een goede kans, maar toen die verkeken ging was het vooral de vraag met hoeveel Hoogeveen zou winnen. Het duurde even door de vele gemiste kansen, maar in de laatste tien minuten maakte Hoogeveen er nog drie. Zwikker zag in de 80e minuut Wals te ver voor zijn goal staan en profiteerde zeer fraai. Hierna was het Annen dat toch nog een keer gevaarijk werd. Via Visser maakte het de 4-2 en even was er geloof. Maar via alweer Zwikker was het Hartman die de 5-2 maakte. Vervolgens maakte Hartman ook zijn derde, na een voorzet van Yildirim. Een goede en ook grote zege die eigenlijk nog wat te klein was.

Annen - Hoogeveen: 2-6, 9e Padding 0-1, 13e Hartman 0-2, 45e Nijborg 1-2, 59e Dekker 1-3, 78e Zwikker 1-4, 85e Visser 2-4, 87e en 90e Hartman 2-5 en 2-6.

Geel: geen

Opstelling Hoogeveen: Borgman, Mol (45e Wieringa), Santing, Yildirim, Mohamed, Kleinheerenbrink (30e Roemahlewang), Wieringa, Reinders, Zwikker, Hartman, Dekker (75e Schonewille), Padding

Toeschouwers: 175


Verslag: Christian Zuidema - Foto's, samenvatting + interviews: Gerjo Stegeman

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.