Volkswagen en Volvo populairste occasions in Drenthe

Regio - Veel automobilisten, die afhankelijk zijn van een eigen auto, kiezen voor een occasion. Een tweedehands auto aanschaffen heeft namelijk als belangrijkste voordeel dat de afschrijving beduidend lager uitvalt dan bij een nieuwe auto. Het kopen van een occasion is de laatste decennia steeds interessanter geworden. Auto's gaan namelijk langer mee en de verkoopkanalen zijn toegankelijk door de komst van het internet. Wie intensief gebruik maakt van zijn auto, zal doorgaans kiezen voor een occasion van maximaal vijf jaar oud. Een auto van deze leeftijd is namelijk nog niet duur in het onderhoud en heeft een aantrekkelijk aanschafprijs. De keuze voor het merk is vaak een individuele aangelegenheid, hoewel de verschillende Nederlandse regio's wel een aantal opvallende verschillen laten zien. Zo zijn Volkswagen en Volvo nergens zo populair als in Drenthe.

Wijkopenautos.nl heeft onlangs een onderzoek gedaan naar de populairste occasions in Nederland tussen 2014 en 2017. Hieruit is gebleken dat voornamelijk de Duitse merken zoals Volkswagen, Opel en BMW goed vertegenwoordigd zijn in de top 10 van meest verkochte occasions. Volkswagen is in heel Nederlands de populairste tweedehandsauto. Maar liefst 17% van de verkochte tweedehandsauto's is een Volkswagen. Ook de tweede plaats in de top 10 is een Duits merk. Het aandeel van Opel in de Nederlandse tweedehandsautomarkt bedraagt iets meer dan 12%. 

Drenthe kiest voornamelijk voor Duitse en Zweedse kwaliteit 

De provincie Drenthe heeft een dynamische markt voor tweedehands auto's. Net zoals in de rest van Nederland staat Volkswagen steevast op nummer 1. Het Duitse automerk heeft namelijk toegankelijke prijsklassen en staat nu eenmaal bekend om zijn degelijkheid. Opvallend is dat het Zweedse merk Volvo met 18% een stevige tweede plaats inneemt in Drenthe. In de rest van Nederland heeft Volvo namelijk 'slechts' een aandeel van 7% in de tweedehandsautomarkt. Een ander groot verschil met de rest van Nederland is dat de Franse merken minder populair zijn. Hoewel Renault in Nederland met 12% op de derde plaats staat, zijn in Drenthe slechts 2% van de occasions een Renault.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.