Witwasbende verhandelde tientallen miljoenen

Hoogeveen - De aanleiding van de inval van de FIOD bij een autobedrijf aan de Marconistraat, is het vermoeden van een enorme fraudezaak. De politie spreekt over een witwasbende die voor zeker 40 miljoen euro auto's contant te hebben verkocht met de bedoeling om de belasting te ontduiken.

Afgelopen maandag heeft de FIOD een inval gedaan bij het bedrijf en twee woningen. Er is beslag gelegd op o.a. 161 voertuigen, 22 panden, vuurwapens en munitie, een stroomstootwapen, pepperspray, een boksbeugel en horloges. Tevens is bij deze, en eerdere acties, € 500.000,- cash geld aangetroffen en is beslag gelegd op de saldi van 15 bankrekeningen.

Tijdens de doorzoeking in Hoogeveen kwam een van de verdachten het terrein oprijden. De man werd aangehouden en zijn Audi in beslag genomen. Daarin werd een sporttas met € 25.000,- cash aangetroffen.

De zes verdachten zijn afkomstig uit Libanon, De Wolden en Hoogeveen. Ze kochten partijen tweedehands auto''s op en verkochten deze tegen contant geld met nepfacturen en via tijdelijke opgerichte bedrijven om zo de omzetbelasting te ontduiken.

De zes worden verdacht van witwassen, valsheid in geschrifte, identiteitsfraude, belastingontduiking en lidmaatschap van een criminele organisatie. Het voorarrest van 2 verdachten is met 14 dagen verlengd.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.