Noordscheschut heer en meester tegen vev '67

Noordscheschut - Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut een afgetekende overwinning geboekt tegen VEV ’67 uit Leek. Op een ijskoud sportpark De Meulewieke, waar de temperatuur rond het vriespunt schommelde, schotelde Noordscheschut de toch nog in ruime mate aanwezige toeschouwers een uitstekende wedstrijd voor. 

Ondanks dat de equipe van André Mulder op een 0 – 1 achterstand kwam, ging men niet bij de pakkenneer zitten en creëerde kans op kans. Pas in de tweede helft werden de vele mogelijkheden omgezet tot doelpunten. En liep de thuisploeg uit naar een niet eens geflatteerde 4 – 1 overwinning.

Kansenregen

Vanwege de winterse omstandigheden werd de wedstrijd gespeeld op het kunstgrasveld. De thuisploeg trad aan met Arend Schonewille in de basis-elf, die de plaats in naam van Dennis Hooijer. Vanaf het eerste fluitsignaal liet Noordscheschut er geen gras over groeien. Men zette vroegtijdig druk op de opponent en was zodoende veelvuldig in balbezit. Het was moeizaam combineren op het razendsnelle kunstgras, dit belemmerde het komen tot een goed opgezette aanval. Na zes minuten spelen speelde Nick Koster zichzelf goed vrij op de achterlijn, maar diens voorzet bereikte geen medespeler. Aan de andere zijde was het bij de eerste de beste aanval meteen wel raak. Een aanval over de linkerflank kon in eerste instantie nog gepareerd worden door Wiebe Zinger. Maar het leer belande voor een andere aanvaller van de gasten, die van dichtbij de 0 – 1 aantekende. Na deze domper nam de thuisploeg het heft nog steviger in handen. Een inzet van Danny Bouwman verdween hoog over en een volley van Danny Kiekebelt suisde langs de kruising. De thuisploeg schroefde de duimschroeven nog verder aan en het was wachten op de gelijkmaker, maar deze bleef vooralsnog uit. Ook toen na vijfentwintig minuten spelen een drietal doelpogingen in één minuut tijd werden verijdeld, door uiterste krachtsinspanningen bij de gasten. Ook een scherp aangesneden vrije trap van Melvin Mol kon bij de tweede paal net niet worden binnengewerkt door Kevin van Dalen. Een minuut later misschien wel de grootste kans. Schonewille dook vrij op voor de keeper, maar ook diens inzet werd gekeerd. VEV ’67 kwam er in deze fase niet of nauwelijks aan te pas en beperkte zich louter tot verdedigen. Hier slaagde men tot dusver prima in. Een corner van Mol werd van de lijn gekeerd door een verdediger en een lob van Koster werd uit de lucht geplukt door de keeper. Ook een afstandsschot van Mol werd moeizaam tot corner verwerkt en Koster schoot vanuit kansrijke positie het speeltuig voorlangs.

Gerechtigheid

Na rust eenzelfde spelbeeld. Maar nog steeds vonden doelpogingen van Mol en Kiekebelt niet het gewenste resultaat. In de 58e minuut was er dan toch eindelijk loon naar werken. Een inzet van Schonewille spatte nog uiteen op de paal, in de rebound schoot Koster getergd de 1 – 1 tegen de touwen. Enkele minuten later was Kiekebelt dichtbij een volgende treffer, maar de keeper plukte het leer vroegtijdig van zijn voet. Na ruim een uur spelen werd de moegestreden Schonewille vervangen door Dennis Hooijer. In de 75e minuut kwam de thuisploeg dan toch verdiend op voorsprong. Een scherp aangesneden corner van Mol werd door Robert Benjamins diagonaal binnengetikt. Hierna regen de kansen zich aaneen, maar mochten de gasten van geluk spreken dat de thuisploeg enige compassie toonde. In de 83e minuut deelde Koster dan toch de genadeslag uit, door van dichtbij de 3 – 1 aan te tekenen. Enkele minuten later was het alweer raak. Een mooie combinatie tussen Dennis Hooijer en Kiekebelt werd door laatstgenoemde doeltreffend afgerond. Hierna waren Rick Veldman na een fraaie solo, en Kevin Dalen met een kopbal, dicht bij een vijfde treffer. Deze bleef uit en na negentig ijskoude minuten stond er een prima en niet meer dan verdiende 4 – 1 overwinning op het scorebord.

Man van de wedstrijd: Robert Benjamins

Scoreverloop: 7. 0 – 1 Mats Wolthuis

58. 1 – 1 Nick Koster

75. 2 – 1 Robert Benjamins

83. 3 – 1 Nick Koster

87. 4 – 1 Danny Kiekebelt

Opstelling Noordscheschut: Zinger; Benjamins, Veldman, Van Dalen en R. Hooijer; Mol (86. Boer), Bouwman, Kroezen en Schonewille (62. D. Hooijer); Koster en Kiekebelt. 

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.