Korfbal: ​Thrianta wint van Pallas ’08

Hoogeveen - Zaterdag 2 december speelde Thrianta hun 2de thuiswedstrijd in het Activum. De Ittica-formatie kreeg Pallas uit Leeuwarden op bezoek. Na het verlies van vorige week was Thrianta extra gemotiveerd om deze week de 2 punten in Hoogeveen te houden. 

In de bespreking werden er duidelijke afspraken gemaakt en was het zaak dat Thrianta vanaf minuut 1 scherp moest starten. Gedurende de eerste helft werden er door Thrianta mooie aanvallen gespeeld en waren ze scherp in de afronding waardoor Thrianta kon uitlopen naar een 9-4 voorsprong. Verdedigend had Thrianta het niet helemaal onder controle waardoor Pallas met de “bekende kansjes” achter de korf de stand voor rust naar 11-9 kon brengen.

Coach Vincent Bout was tevreden met het spel van de Thriantanen maar vond dat er nog een schepje bovenop moest. Verdedigen moesten we alert zijn op de kansjes die Pallas creëerde rond de korfzone en aanvallende moesten we weer even terug gaan naar de basis zodat we vanuit daar het vertrouwen weer kregen om de kansen af te gaan maken.

In de tweede helft kwam Pallas meer tot scoren waardoor er een voorsprong kwam van 13-14. Op dit punt was het zaak dat er verdedigend toch echt een tandje bij moest komen en hier zorgde coach Vincent Bout voor. Spelers kregen een individuele opdracht waar het spel van Pallas ontregeld kon worden. Aanvallend wist de ploeg uit Hoogeveen wat ze moesten doen. Geduldig spelen en wachten op de juiste kansen, de kansen die kwamen en er werd weer een voorsprong van 19-15 gemaakt door de thuisploeg. In de slotfase was het duidelijk dat Thrianta zelfverzekerd was om de punten niet meer weg te geven. Pallas wist het nog wel even spannend te maken door de stand naar 21-20 te brengen. Bij een stand van 22-20 floot de scheidsrechter af.

De volgende 8 werden door coach Vincent Bout opgesteld, Maurice Kikkert, Robin Lichtendonk, Marjan Huisinga en Rachel Doornbos begonnen in de verdediging. Giel Bisschop, Jonathan Verstegen, Marleen Kramer en Sandra Olde begonnen in de aanval.

Volgende week speelt het eerste wederom thuis tegen Dio om 17.15 uur. Alle steun en support is welkom. Het 2de speelt om 14.10 uur, ook deze leuke en jonge ploeg kan alle support en steun gebruiken. 

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.