Korfbal: ​Elko strijdend ten onder tegen koploper Udiros

Elim - Gezien de kwaliteiten en ervaring van Udiros in de 2e klasse was vooraf duidelijk dat het een lastige opgave zou worden om de punten in Elim te houden. 

Gezien de doortastende start van de koploper en de enigszins tamme beginfase van de Elimmers leek het er in de eerste helft op dat de Elkoërs met teveel respect en ontzag richting de tegenstanders speelden waardoor Udiros heel gemakkelijk uit kon lopen naar een 6-13 voorsprong bij rust.

In de tweede helft kregen de Elimmers hun eigen spel weer onder controle waardoor het een boeiende en goede tweede helft werd voor de supporters.

Tot het eindsignaal bleven de Elkoërs zich kranig verweren tegen het slim spelende Udiros en uiteindelijk was de nederlaag van 19-24 een feit, maar kon Elko gezien het spel en de inzet van de tweede helft met opgeheven hoofd het veld verlaten.

Trainer/coach Bert Snijder kon deze wedstrijd niet beschikken over een voltallig team waardoor Sharon de Jonge de afwezige Margreet Koster verving en dit deed ze verdienstelijk.

Doelpunten deze wedstrijd kwamen op naam van: Leroy Otten (7x), Birgit Strijker (4x), Peter Kroezen (3x), Nienke Veld (2x), Sharon de Jonge (2x) en Hendri Kerssies (1x).

Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Sparta(Ze) op het programma om 18.15 uur.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.