​Pretecho Drenthe is geopend!

Hoogeveen - Op 6 december heeft Verloskundigenpraktijk Petit een nieuw onderdeel aan de praktijk toegevoegd, namelijk een pretechocentrum! Alle zwangeren uit Hoogeveen en omstreken kunnen vanaf dan terecht bij het echocentrum welke gevestigd is in de praktijk aan het Haagje 137a in Hoogeveen.

De echo praktijk is gevestigd in de verloskundigenpraktijk maar staat hier wel los van. De medische echo’s gebeuren nog altijd gewoon tijdens het spreekuur of in spoedsituaties. Een pretecho is, zoals de naam al aangeeft, echt voor de lol. Er wordt dus niet actief gezocht naar afwijkingen. Je kunt op een beeldscherm meekijken naar de echobeelden van de baby en de echoscopiste legt precies uit wat je ziet. Na afloop krijg je een aantal losse foto’s mee en een leuke USB-stick met hierop de opname en foto’s van de pretecho.

‘Als verloskundigen maken we tijdens de spreekuren alleen de medische echo zoals de termijnecho of een groeiecho als dit noodzakelijk lijkt. Er blijkt veel vraag naar een extra echo of een pretecho tijdens de zwangerschap, maar in de directe omgeving van Hoogeveen is dit niet mogelijk’ aldus Dana Eleveld, verloskundige bij Verloskundigenpraktijk Petit. Om naast de medische echo’s ook dit leuke onderdeel van de zwangerschap aan te kunnen bieden, besloten de verloskundigen zelf een pretechocentrum te starten.

‘Bij Pretecho Drenthe kan je vanaf 16 weken een echo laten maken als je wilt weten of je baby een jongen of een meisje is. Ook kun je later in de zwangerschap een 3D/4D echo laten maken. Tijdens zo’n 3D echo zie je op het echobeeld de contouren van de baby erg goed’ vertelt Lianne Metselaar, ook verloskundige bij Petit. Het is altijd mogelijk om familieleden en vrienden mee te nemen, zodat ook zij de baby in de buik alvast kunnen bewonderen.

Zwangeren die onder controle zijn bij Verloskundigenpraktijk Petit krijgen altijd flinke korting op een pretecho. Ook zwangeren die niet bij Petit onder controle zijn, zijn natuurlijk van harte welkom! Kijk op www.pretechodrenthe.nl voor meer informatie.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.