Kent u het Kindpakket al?

Hoogeveen - Sommige ouders hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen en geld voor extraatjes voor de kinderen is er dan vaak niet. Het Kindpakket geeft kinderen wel die mogelijkheid: alle kinderen kunnen meedoen! Alle kinderen moeten kunnen meedoen en alle kinderen moeten gelijke kansen hebben op een mooie toekomst in Hoogeveen. 

Wethouder Gert Vos: ‘Met Jong Hoogeveen wil ik samen met partners, ouders en kinderen een veilige, stimulerende omgeving om op te groeien creë- ren. Een omgeving waarin alle kinderen hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen. Met als doel om kinderen meer kansen te bieden als het gaat om bijvoorbeeld onderwijs, werk en ‘meedoen in de maatschappij. Er is helaas een grote groep kinderen die niet mee kan doen omdat hun ouders niet genoeg geld hebben. Voor die kinderen is er het Kindpakket.’ 

Het Kindpakket is een verzameling van regelingen voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Op basis van de wensen van kinderen en hun ouders is het Kindpakket samengesteld. Zo zit fietsonderhoud voor een veilige fiets, een jaarabonnement van de Speel-O-Theek, een 12-badenkaart voor zwembad de Dolfijn, een identiteitskaart of reisdocument voor kinderen die statushouder zijn, in het pakket. De activiteiten uit het kindpakket komen rechtstreeks ten goede aan de kinderen. 

Inkomensgrens naar 120%

De inkomensgrens om in aanmerking te komen voor het Kindpakket was 110% van het sociaal minimum, sinds 1 oktober is dat 120%. Dit betekent dat 450 kinderen die anders buiten de boot zouden vallen, nu ook gebruik kunnen maken van het Kindpakket. 

Het aanmeldformulier en alle informatie over het Kindpakket staat op www.hoogeveen.nl/kindpakket

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.