Aanvragen vuurtonnen en vreugdevuren kan tot 21 december

Hoogeveen - Al jaren is het traditie om met oud en nieuw vreugdevuren te ontsteken en carbid te schieten. Om onveilige situaties te voorkomen, bent u verplicht vreugdevuren bij de gemeente aan te melden. 

Dat kan nog tot en met woensdag 20 december, eenvoudig via de website. Na uw aanmelding wordt samen bekeken of uw plannen aan alle voorwaarden voldoen.

Vuurton Lenen?

Ook dit jaar zijn er weer vuurtonnen beschikbaar voor uw vreugdevuur. Wilt u hiervan gebruik maken? Daarvoor geldt ook als uiterste aanvraagdatum 20 december. Een vuurton is een oliedrum met een inhoud van 200 liter. U leent de ton. Wij brengen de ton tussen kerst en oudejaarsdag bij u thuis en halen deze begin januari weer op. U wordt verzocht na de jaarwisseling de oliedrums leeg in te leveren en de resten van vreugdevuren en vuurwerk zelf op te ruimen.

Melden & Aanvragen

Het aanmelden van een vreugdevuur, of het aanvragen van een vuurton kan via deze webpagina. Hier vindt u ook alle voorwaarden waaraan uw vreugdevuur (met en zonder vuurton) moet voldoen.

Carbid

Carbid schieten is normaal gesproken verboden, maar tijdens de jaarwisseling mag het zonder vergunning. Op zondag 31 december tussen tien uur ´s ochtends en maandag 1 januari twee uur ´s nachts. Kent u de regels? De inhoud van de bussen mag niet meer zijn dan 50 liter. En het is verboden te schieten binnen 75 meter van woningen.

Vuurwerk

Voor het afsteken van vuurwerk in onze gemeente gelden de landelijke regels: op oudejaarsavond van zes uur ´s avonds en tot twee uur 's nachts in de nieuwjaarsnacht.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.