Iris Hond, Ronald Snijders en Nick & Simon in de Tamboer

Hoogeveen – Op vrijdag 8 december speelt pianiste Iris Hond samen met het Matangi Kwartet de voorstelling Dear World in De Tamboer. De eigenzinnige en getalenteerde pianiste speelt en zingt in deze voorstelling haar eigen composities. Haar muziek bevindt zich op de scheidslijn tussen pop en klassiek.

Op veertienjarige leeftijd verhuisde Iris Hond naar Den Haag om te studeren aan de Jong Talent Afdeling van het Koninklijk Conservatorium. Aanvankelijk woonde ze bij een gastgezin, maar dit werkte niet. Om zichzelf te onderhouden speelde ze in restaurants. In 2011 studeerde ze cum laude af aan het Conservatorium in Zwolle. Inmiddels heeft ze al vele prijzen in de wacht gesleept. Naast haar concerten speelt ze nog altijd vaak voor mensen die niet naar klassieke concerten gaan. Zo treedt ze bijvoorbeeld af en toe op bij het Leger des Heils.

Deze voorstelling is onderdeel van het Theatertrio. Hiermee zijn de voorstellingen van Iris Hond, Arie & Edo en Wijn voor een voordelige prijs te bezoeken.

Iris Hond

Foto: Marcel van Vuren

Optreden van taalvirtuoos Ronald Snijders

Op zaterdag 9 december staat cabaretier Ronald Snijders in De Tamboer met Welke Show. De show van Ronald zit vol met grappen, liedjes, anekdotes, nieuwe woorden en opmerkelijke invallen. Ook leest hij wederom voor uit eigen werk.

Ronald Snijders is cabaretier, schrijver en programmamaker. In 2014 speelde Ronald Snijders de rol van Hoofd Bijzaken in Het Sinterklaasjournaal en werd daarmee de eerste witte Piet die in dat programma te zien was. Ronald was op televisie te zien in het VARA-televisieprogramma Rambam, als tafelheer in DWDD en als finalist in De Slimste Mens. Welke Show is de derde cabaretvoorstelling van Ronald Snijders

Ronald

Foto: Zzapback Druk

Uitverkocht concert Nick en Simon

Op dinsdag 12 december staat het bekende Volendamse duo Nick & Simon in De Tamboer voor een uitverkochte grote zaal. Twee maanden geleden kwam hun zevende studioalbum uit genaamd Aangenaam, en met die nummers gaan ze nu de theaters in.

Vorig jaar vierden ze hun tienjarig jubileum en nu maakten ze voor het eerst echt samen een plaat. Normaal schreven ze nummers namelijk altijd apart, omdat ze heel verschillend te werk gaan. De release van de eerste single van dit album, Welkom, was in de zomer. In oktober begon hun uitgebreide theatertour, waarmee ze dus ook Hoogeveen aandoen.

nick en simon

Foto: Mark Uijl 

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.