CDA wil ​Kunstijsbaan ''on tour''

Hoogeveen - De kunstijsbaan in Hoogeveen was even een feit. Dat wil zeggen, een kleine tijdelijke baan in De Erflanden. Op initiatief van de Activiteiten Commissie Erflanden (ACE) kon daar vorige week geschaatst worden op een kunststof ijsbaan. Het initiatief was een groot succes en het CDA wil graag dat dit succes een staartje krijgt.

Kandidaat-raadslid voor het CDA Annette Jansen-Brandsema woont in de Erflanden, tegenover het veldje waar de mini-ijsbaan lag: ‘Het was weer een prachtige actie van de ACE! De baan was steeds vol met kinderen en werd ’s avonds mooi verlicht. Veel kinderen zijn enthousiast gemaakt voor het schaatsen.’ Gezien de komst van de echte kunstijsbaan in Hoogeveen vindt het CDA het belangrijk dat de kinderen in de gemeente kennis maken met het schaatsen ook al is er nog maar zelden kunstijs. Daarom ontstond het idee om dit initiatief van de ACE in de hele gemeente te herhalen. De partij heeft daarover vragen gesteld aan het college.

IJsbaan on tour

‘Het zou mooi zijn als deze mini-ijsbaan ‘on tour’ kan gaan door de hele gemeente,’ zegt CDA-raadslid Erik-Jan Kreuze. ‘Wij hebben begrepen dat de huur heel redelijk is, misschien kunnen andere activiteitencommissies of smederijen dit zelf opbrengen met behulp van sponsors’. Mochten deze organisaties de kosten van de baan niet zelf op kunnen brengen, dan mag de gemeente, wat het CDA betreft, ook best bijspringen. ‘Deze tour is een mooie reclamecampagne voor de komst van de nieuwe kunstijsbaan in Hoogeveen en daar kunnen we best wat geld aan besteden,’ aldus Kreuze, ‘bovendien stimuleren we kinderen graag om buiten te spelen en te bewegen’.

CDA vraagt om actie

Om iets gedaan te krijgen is het normaal gesproken effectiever om een voorstel te doen in de gemeenteraad. Maar omdat vanwege het kerstreces er pas eind januari weer een raadsvergadering staat gepland, heeft Kreuze schriftelijk vragen gesteld. Het beantwoorden van zulke vragen kost tijd en de wethouder hoeft geen actie te ondernemen naar aanleiding van vragen. Toch is Kreuze hoopvol: ‘We hopen dat we de wethouder met deze vragen op ideeën brengen. We willen dat nog deze winter de mini-ijsbaan op meerdere plaatsen in de gemeente terug zal komen, bijvoorbeeld ieder weekend van januari en februari in een ander dorp of een andere wijk. We hebben daarom gevraagd om de vragen met spoed te behandelen, maar liever zien we nog dat de wethouder direct actie onderneemt.’

Schriftelijke vragen CDA

  1. Hebt u kennis genomen van het succes van het ‘ijsbaantje’ van de ACE in de wijk de Erflanden?
  2. Bent u betrokken bij dit initiatief?
  3. In het licht van promotie van het schaatsen/de ijsbaan onder de jeugd in Hoogeveen zou het CDA het een goed idee vinden om dit initiatief in meerdere wijken en dorpen te herhalen. Zou u dit willen promoten en (financieel) ondersteunen, zodat dit nog deze winter kan worden gerealiseerd?

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.