110 Deelnemers gratis fittest

Hoogeveen - Donderdag 4 januari zijn 110 inwoners uit Pesse, Fluitenberg en Stuifzand in de leeftijd van zestig jaar en ouder het jaar sportief gestart. Zij hebben deelgenomen aan een fittest in dorpshuis De Wenning in Pesse. 

Tijdens de fittest werd onder andere bloeddruk, bloedsuiker, coördinatie, uithoudingsvermogen en lenigheid gemeten, gevolgd door een adviesgesprek. De fittest is onderdeel van het succesvolle project ‘Gezond en Fit ouder worden’. Dit beweeg- en leefstijlprogramma heeft al in vele dorpen en wijken van de gemeente Hoogeveen gezorgd voor meer bewegende senioren. Het project kan zorgen voor een betere conditie en vitaliteit van de deelnemers en met elkaar bewegen zorgt voor meer sociale contacten.

Vervolgtraject

Na afloop van de test konden de deelnemers zich aanmelden voor een vervolgtraject bij bestaande groepen voor senioren in Pesse en omgeving. Dit is niet verplicht. Tevens was er voor de kwetsbare deelnemers de mogelijkheid om in te schrijven voor een cursus valpreventie.

De fittest werd georganiseerd door de sportfunctionarissen senioren van samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen, ondersteund door Stichting Welzijnswerk (SWW), thuiszorgorganisatie(s), praktijkondersteuners van de huisarts en verschillende (sport)organisaties. De Vereniging Voor Ondernemend Pesse (VVOP) heeft een bedrag beschikbaar gesteld voor de organisatie van de fittest.

Meer fittesten in 2018

Eind januari vindt er een fittest plaats voor inwoners van Noordscheschut en Tiendeveen. Hiervoor krijgen de inwoners van 60 jaar en ouder binnenkort een uitnodiging. Ook vinden er nog enkele fittesten plaats in de verschillende wijken in Hoogeveen.

Voor meer informatie over het project ‘Gezond en Fit ouder worden’ kunt u contact opnemen met Rien Jansen (sportfunctionaris senioren) via telefoonnummer 06-40297172 of per mail rien.jansen@dewoldenhoogeveen.nl.

Foto: Sportief Hoogeveen.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.