Derde AED in werking in Elim

Elim – Afgelopen zaterdag zag u al hoe de voorbereidingen werden getroffen om de nieuwe AED bij de Nederlands Hervormde Kerk te monteren. Vandaag, 8 januari 2018 is het apparaat in werking gesteld.

In tegenstelling tot de andere twee AED apparaten is deze niet voorzien van een sleutel, maar een codeslot. Wanneer iemand van het AED-Team een melding ontvangt van de 112 locator dan krijgt deze ook de code door. De AED bij de kerk is in donker verlicht. Het AED Team Elim beschikt nu in totaal 3 AED apparaten. 

Bij de firma de Jonge aan de Perebomenweg en Seniorencomplex de Wiekswal zijn ook AED apparaten aanwezig. Naast deze drie AED’s zijn er nog twee in Elim, bij de huisartsenpraktijk en bij de voetbal. Deze laatste twee zijn voor eigen gebruik. 

Dorpsbewoners die BHV + EHBO en of reanimatie bezitten zijn meer dan welkom bij het Elimse AED-team. Ook mensen die het reanimeren nog willen leren zijn welkom. Voor meer info of opgave kunt u bellen met de Gerard Biemans: Tel. (0528) 351835. Zo is Elim weer een stukje veiliger geworden!

Foto: elim-drenthe.nl

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.