Moeder Sharleyne bleef verdachte

Assen/Hoogeveen - Woensdag vond de pro-formazitting plaats in de zaak van Sharleyne Remouchamps, die in de nacht van 7 op 8 juni 2015, dood onderaan de flat De Arend werd gevonden. Haar moeder, die niet in de rechtszaal aanwezig was, wordt nu verdacht van betrokkenheid.

Het Openbaar Ministerie begon met te verklaren dat het eerste onderzoek niet geheel juist is uitgevoerd. Drie maanden na de dood van de toen 8-jarige Sharleyne werd het onderzoek stopgezet en werd de zaak wegens gebrek aan bewijs geseponeerd. Het OM gaf tevens aan dat het aan de vader en zijn vriendin te danken was dat de zaak nu voor de rechter kwam. Die eiste nieuw onderzoek en won de zaak voor het gerechtshof.

Er werd een nieuw rechercheteam samengesteld dat nu klaar is met de onderzoeken. Momenteel ondergaat de vrouw een psychiatrisch onderzoek in Nieuwersluis.

Dat de moeder verdachte was gebleven bleek uit uitlatingen van advocaat Paul van Jaarsveld dat de moeder was afgeluisterd (in de woning van haar ouders waar zij verbleef en via haar mobiele telefoon), werd gevolgd en dat er een GPS baken onder haar auto was geplaatst. De advocaat uitte ook kritiek op het rapport van het nieuwe onderzoek. De forensisch onderzoeker in het nieuwe onderzoek, waarbij aanwijzingen van verwurging werden aangetroffen, zou nog in opleiding zijn en de bevindingen zijn afkomstig uit het rapport van een NFI-deskundige en ervaren patholoog, die destijds het bewijs niet voldoende achtte.

De advocaat heeft ook vraagtekens bij een verklaring van een nieuwe getuige. Hij vroeg zich af waarom de getuige nu pas met de verklaring komt en of deze niet is beïnvloed door wat er allemaal in de media is verschenen.

De advocaat vroeg zoals eerder om vrijlating van de moeder. De rechter neemt over dit verzoek snel een beslissing. Verwacht wordt dat de zaak in juni 2018 inhoudelijk wordt behandeld.

Dossier:

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.