Beeldend cursussen voor kinderen bij Scala Hoogeveen

Hoogeveen – Scala organiseert twee nieuwe korte cursussen beeldend voor kinderen. In 6 lessen verzinnen en maken ze hun eigen sterrenstelsel in 3D of fantasiedier als bewegende marionet. 

Nieuwe sterrenstelsels en fantasiedieren

Docente en visual artist Jacomijn Schellevis staat klaar om jonge kunstenaars te ontvangen aan de Markt 5 in Hoogeveen. Ze kunnen zich tot 30 januari aanmelden via www.ontdekscala.nl. Bij voldoende deelnemers starten de cursussen op vrijdagmiddag 9 februari 2018. De deelnamekosten bedragen € 60,- (inclusief materiaal).

Sterrenstelsel in 3D

Kinderen van 6 t/m 8 jaar kunnen op de vrijdagen van 15.00 – 16.30 uur aan de slag. Ze onderzoeken hoe ze een zelfbedacht sterrenstelsel kunnen maken met papier-maché, ijzerdraad, visdraad, gekleurd en bedrukt papier en karton, kraaltjes, saté-prikkers, aluminiumfolie enz. In de eerste les fantaseren ze over onbekende planeten, manen en sterren. Ze schrijven, knippen en plakken hun idee tot een collage. In de volgende lessen werken ze hun idee van een nieuw ontdekt sterrenstelsel uit tot een hangend of staand 3D-kunstwerk: een serie zelf vormgegeven planeten, die door middel van ijzerdraad aan elkaar zijn geconstrueerd tot een ruimtelijk sterrenstelsel.

Fantasiedier als bewegende marionet

Kinderen van 8 t/m 12 jaar kunnen op de vrijdagen van 16.30 – 18.00 uur aan het werk. Ze ontwerpen en maken hun eigen fantasiedier dat ze kunnen laten bewegen met de touwtjes waar het aan hangt. Dat doen ze met karton, gekleurd en transparant papier, visdraad, ijzerdraad en materiaal zoals wc-rollen, lege flessen, kraaltjes, aluminiumfolie en dopjes. Het dier hangt met draadjes aan een houten kruis, zodat ze het kunnen laten bewegen als een echte marionet. Aan het eind van de laatste les voeren ze een korte show op met de zelfgemaakte marionetten.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.