De Hit musical You're The Top komt naar De Tamboer

Hoogeveen – Vrijdag 12 januari start de nieuwe theatertournee van de hitmusical You’re The Top. Deze muzikale, emotionele musical schetst een wervelend beeld van de muziek en het levensverhaal van de legendarische songwriter Cole Porter. In 1995 en 1996 trok You’re the Top met Willem Nijholt volle zalen, had twee reprises, kreeg juichende kritieken, won de Edison Populair en kreeg een nominatie voor de Louis d’Or. Dit keer kruipt Paul Groot op onovertroffen wijze in de huid van de extravagante persoonlijkheid, die jarenlang een dubbelleven leidde.  

Met Paul Groot als songwriter Cole Porter

Eenzaam

Cole Porter combineerde zijn buitengewone talent met een opvallende levensstijl. Van rijke komaf, een hartstochtelijk feestganger, een homoseksueel die trouwde en een fervent wereldreiziger. Ondertussen schreef hij wereldberoemde songs als I’ve Got You Under My Skin, Night And Day, Ev’ry Time We Say Goodbye en de musicals Anything Goes, High Society en Kiss Me, Kate.

Maar met zijn toenemende succes groeit zijn eenzaamheid. In zijn laatste levensfase verblijft hij in zijn buitenhuis in Buxton Hill, waar hij elk weekend gasten uitnodigt om hem gezelschap te houden. Maar vanavond loopt alles anders dan anders: er zijn geen gasten.

Liedjes

De ruggengraat van het theaterprogramma wordt gevormd door de liedjes. De scènes tussen de songs zijn verbindend of verklarend voor de liedteksten, maar ze contrasteren of ironiseren ook. De humor, de spitsheid en de ironie van Porter zoals we die kennen uit zijn hits, weerklinkt in de dramatekst.

Cole Porter is de parel onder de allerbeste songwriters van Amerika: kleurrijk en succesvol. Porter’s songs zijn hartstochtelijk, dan weer geniaal ondeugend en ze weerspiegelen zijn leven: opgewekt, wereldwijs, verlangend, elegant en de Top.

You're the top

Woensdag 28 maart is de musical te zien in De Tamboer. Kaarten voor You’re The Top zijn nu te reserveren via www.detamboer.nl, telefonisch op 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.