​Huisarts Miellet uit Hollandscheveld met pensioen

Hollandscheveld - Het was vrijdagmiddag een komen en gaan van patiënten, collega’s en familie en vrienden en verder belangstellenden in de huisartsenpraktijk In Hollandscheveld.

Deze middag was er in de huisartsenpraktijk een informele bijeenkomst waarbij belangstellenden uit Hollandscheveld en omstreken afscheid konden nemen van dokter Miellet die met pensioen gaat. Gelijktijdig kon er kennis gemaakt worden met de opvolger van Alain Miellet, dokter Gerald Koekoek. Deze doorlopende bijeenkomst werd goed bezocht, en er waren veel dankwoorden, en handen te schudden voor de pensioengerechtigde dokter.

Dokter Miellet begon zijn loopbaan als huisarts/tropenarts in Suriname. Daar heeft hij samen met zijn vrouw 5 jaar gewoond en gewerkt. Toen de kinderen groter werden zijn ze teruggekomen naar Nederland. In 1985 vestigde hij zich in Hollandscheveld waar hij samen met dokter Bruins de praktijk aan het Hoekje voortzette. Na het plotselinge overlijden van Dokter Bruins brak er een moeilijke periode aan , waarbij Miellet als huisarts alleen de praktijk moest voort zetten. Na verloop van tijd kwam dokter Veenhouwer de praktijk versterken. 

Ongeveer 10 jaar geleden is de oude praktijk aan Het Hoekje verruild voor het gezondheidscentrum waar meerdere disciplines in de gezondheidszorg zijn samen gebracht, eveneens aan Het Hoekje. Ook mevrouw Miellet heeft tegelijk met haar man afscheid genomen van de praktijk. Zij heeft zich jaren ingezet als praktijkmanager en allerlei ondersteunende taken op zich genomen. Na ruim 32 jaar huisarts te zijn geweest in Hollandscheveld, is Alain Miellet met pensioen gegaan. Per 1 januari 2018 wordt de praktijk te Hollandscheveld gerund door dokter Veenhouwer en dokter Koekoek.

Tijdens de bijeenkomst is er ook een overzichtstentoonstelling geopend in de praktijk. Door het gehele pand zijn de werken van de in Drenthe woonachtige kunstenares Henja Kerkhof te zien. Kerkhof maakt tekeningen, schilderijen en kunstenaarsboeken die geïnspireerd zijn op de natuur. Henja exposeert sinds 2003 in binnen- en buitenland. In 2012 werd ze genomineerd als jong beeldend talent van Drenthe.

Links dokter Gerald Koekoek, rechts dokter Alain Miellet

Links naar rechts Alain Miellet, Gerald Koekoek, kunstenares Henja Kerkhof, Jeroen Veenhouwer 

Foto: Martin Schonewille

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.