Mooie match bij Hoogeveense Uitdaging

Hoogeveen - De Hoogeveense Uitdaging is een onafhankelijke stichting, die als doel heeft om verbinding te bewerkstelligen tussen het lokale bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties in de gemeente Hoogeveen. Een van de matchmakers bij de Hoogeveense Uitdaging is Delia Bremer van Delibre. Zij kwam vorig jaar in contact met openbare basisschool ’t Kienholt, waar behoefte bleek te zijn aan een taaltuin die de taalontwikkeling van kinderen stimuleert. 

Taaltuin stimuleert taalontwikkeling

Voor de realisatie van die taaltuin leverden Dolmans Landscaping in samenwerking met Annehiel Rondhoutbewerking uit Smilde een dertigtal stevige boomstammen. Leerlingen van scholengemeenschap Wolfsbos locatie Harm Smeenge (afdeling houtbewerking) gaan de stammen verder behandelen.

De boomstammen zullen wanneer ze klaar zijn aan de kopse kant worden voorzien van letters. De roestvrijstalen letters worden door CORN Metaalbewerking gemaakt en geleverd. Met behulp van een bepaalde dichtvorm (een elfje) springen de kinderen van letter naar letter om een woord tot een zin te maken en wordt er dus spelenderwijs bijgedragen aan de taalbeheersing van kinderen. Het is de bedoeling dat de taaltuin dit voorjaar wordt opgeleverd.

Hoogeveense Uitdaging

Het doel van de Hoogeveense Uitdaging is om samenwerkingen tot stand te brengen tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties en zo een bijdrage te leveren aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken met gesloten beurs. Simpel gezegd de Hoogeveense Uitdaging zorgt voor verbinding in vraag en aanbod van Materialen, Middelen en Menskracht (extra handjes, materialen, kennis en kunde). Het is een ondernemersnetwerk waarin bedrijven gestimuleerd worden om hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen in concrete acties om daarmee het leefklimaat in Hoogeveen te verbeteren. Zie voor meer informatie: www.hoogeveenseuitdaging.nl.

De match van de taaltuin is een mooi voorbeeld en laat zien wat organisaties voor elkaar kunnen betekenen. 

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.