Hoogeveners zoeken opslagruimte

Hoogeveen – Een jaar na de start heeft het Hoogeveense Storage Share de wind in de zeilen. De vraag naar opslagruimtes voor particulieren overstijgt het aanbod. Ook in Hoogeveen zelf is veel vraag naar tijdelijke opslagruimtes. Op dit moment zijn de twee bij Storage Share aangesloten locaties niet voldoende en is het bedrijf druk op zoek naar een derde locatie.

“Door de verbeterde economie zien we een enorme toename in de vraag naar particuliere opslagruimtes. Mensen verhuizen weer, maken die lang geplande wereldreis of krijgen te maken met een gezinsuitbreiding”, vertelt mede-oprichter van Storage Share Julian Doorten uit Tiendeveen. “De enorme vraag heeft ervoor gezorgd dat we in het afgelopen jaar hard zijn gegroeid naar 25 opslaglocaties door heel Nederland. Elke locatie zit bijna of zelfs helemaal vol.” Het bedrijf is daarom nu druk op zoek naar een derde locatie in Hoogeveen.

Onbekendheid in de regio

De startup Storage Share werkt sinds de lancering eind 2016 voor veel grote nationale en internationale vastgoedpartijen in voornamelijk de randstad. In de regio heeft het jonge bedrijf nog te maken met onbekendheid onder de vastgoedpartijen. Doorten: “Ons bedrijf is heel erg aanbod gestuurd. Dit wil zeggen dat we afhankelijk zijn van het aanbod dat we krijgen van de partijen waarmee we samenwerken. Dit zijn veelal partijen zoals Hanzevast, CBRE en MSeven. Dergelijke partijen bezitten voornamelijk vastgoed in de randstad of andere grote steden. Doordat in de noordelijke provincies voornamelijk kleinere vastgoedfondsen of individuele vastgoedinvesteerders actief zijn, blijft het aanbod hier nog wat achter”.

Hoogeveners wijken noodgedwongen uit

In Hoogeveen staan nu twee locaties op het digitale platform www.storageshare.nl. Beide locaties zijn doorlopend gevuld en het bedrijf heeft in de afgelopen maanden dan ook huurders teleur moeten stellen. Julian Doorten: ”De vraag naar particuliere ruimtes in Hoogeveen overstijgt momenteel het aanbod. Dat is hartstikke zonde, want dit zorgt ervoor dat deze huurders uit moeten wijken naar dure opslaglocaties in Meppel of Assen”. Doorten roept particuliere vastgoedeigenaren, gemeentes of andere eigenaren van leegstaande kantoren, scholen of interessante locaties dan ook op om zich te melden.

Nuttige invulling leegstaande panden

Storage Share is het bedrijf dat afsluitbare ruimtes binnen leegstaande gebouwen zoals kantoren, scholen of bedrijfshallen beschikbaar maakt voor particulieren die opslagruimte zoeken. Vaak zijn dit particulieren die tijdelijk op zoek zijn naar een plek voor hun inboedel of kleinere bedrijven die hun bedrijfsvoorraad op willen slaan. Doordat gebruikt wordt gemaakt van leegstaande panden kan Storage Share behoorlijk veel goedkoper zijn dan de veelal dure traditionele aanbieders van opslagruimte. Anderzijds verdienen eigenaren van deze leegstaande locaties nog iets aan de leegstand en geven zij tijdelijk een nuttige invulling aan hun panden.

Niels van Eck & Julian Doorten

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.