’De Soete Suickerbol’ viert 40-jarig jubileum

Noordscheschut – Wie Noordscheschut zegt, denkt gelijk aan ‘het knusse bakkerijtje De Soete Suickerbol’ aan het Zwarte dijkje. En dat is ook geen wonder, deze week bestaat de winkel van de familie Bosman 40 jaar. En wie de huidige bakker Dick Bosman kent, weet dat dit feestje niet ongemerkt aan de klanten voorbij gaat.

Op 15 februari 1978 opende Henk Bosman voor de eerste keer de deur van de bakkerij op de huidige locatie. In 2000 was Dick klaargestoomd door zijn vader om de zaak over te kunnen nemen. Ook het geheime recept van de krentenwegge heeft Dick mogen overnemen en zit nog steeds in het uitgebreide assortiment van de bakkerswinkel. Maar Dick ontwikkelde zelf ook een specialiteit, de taai-taai die het gehele jaar door te verkrijgen is in de winkel , en zelfs tot over de landsgrenzen heen bekend is om zijn unieke smaak. Sinds 2007 beschikt de bakkerij ook over een terras waar onder het genot van een kop koffie of thee Schutse rolletjes of een ander heerlijkheid wordt geserveerd. Maar ook voor het bedrijfsleven is de Soete Suickerbol vaste leverancier geworden van brood en banket.

Traktaties voor klanten

Natuurlijk zijn de aankomende maanden van allerlei acties om het 40- jarig bestaan te vieren. En het door bakker Dick bedachte scrol-event, dat elke keer duizenden deelnemers trekt, zal maandelijks op Facebook een plaatsje krijgen.

Straat theater komt terug

Jaren terug heeft de bakker samen met een aantal vrienden een straattheater opgevoerd op het plantsoen voor zijn winkel, wat toen een geweldig succes was. Om zijn klanten te bedanken wil Dick aankomende zomer eenmalig weer een straattheater opvoeren. Hiervoor is de crew nog druk in de voorbereiding.

De bakkersfamilie is al in feest stemming


De voorbereiding voor het straattheater  zijn in volle gang tijdens de jamsessie afgelopen vrijdag

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.