IJszwemmen "Wij vinden het gewoon lekker"

Hoogeveen - Er zijn mensen die ze voor gek verklaren, anderen vinden het stoer. Maar Henk Jan van Achteren, Jacob van der Vinne, Marco Oving en Dik Zantingh vinden het gewoon lekker: Een duik in het koude water.

Dik Zantingh van Vitaal en in Balans hield in december een Cool Challenge. Elke dag koud afdouchen. Daarnaast nam Dik samen met Klaas van Achteren en met een wisselende groep fanatiekelingen elke week een duik in het koude water. Dit deden zij niet zomaar.

Dik verteld hierover: “Er zijn een aantal redenen om koud af te douchen of een duik te nemen in het koude water. Het vergroot je weerstand tegen ziektes, zorgt voor een betere doorbloeding en vetverbranding. Ook leer je beter om te gaan met kou en geeft het meer energie.

Na de Coolchallenge in december zijn wij doorgegaan met onze duiken in het koude water. Er is een app-groep ontstaan en minimaal eenmaal in week en meestal ook op de zaterdagmorgen nemen we een duik in het koude water. Afgelopen zaterdag was het echt kicken. We maken niet zo vaak mee dat het water flink bevroren is, maar nu wel. We moesten eerst een wak maken en vervolgens konden we onze duik nemen. Heerlijk!”

Wil je ook een keer meedoen en een 'Coole Duik' nemen? Kijk dan eens op de website van Vitaal en in Balans. Via de website vitaaleninbalans.nl kan je ook contact opnemen en meer informatie aanvragen.

Foto: Melanie 

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.