Singer Songwriter zesde editie a.s zaterdag in De Tamboer

hoogeveen - Zaterdag 17 februari a.s. is de zesde editie van het Singer-songwriter Festival met Tim Knol, Tangarine, Yorick van Norden en Jasper Schalks

Tim Knol 

komt met zijn nieuwe album Cut The Wire op zak naar Hoogeveen. De turbulente jaren na zijn doorbraak met optredens op grote podia, festivals en ontmoetingen met zijn helden, liggen alweer zeven jaar achter hem. De 28-jarige singer-songwriter nam zijn vierde plaat op in zijn eigen studio en kon hierdoor alle tijd nemen voor de liedjes. Hij kreeg onder meer hulp van Anne Soldaat, Tangarine en Douwe Bob. Het resultaat zijn dertien prachtige liedjes, met elk hun eigen vorm, ontstaansgeschiedenis en betekenis.

Arnout en Sander Brinks

Tweelingbroers Arnout en Sander Brinks vormen het eigenzinnige duo Tangarine. In 2013 braken ze landelijk door met het veelgeprezen, introspectieve album Seek & Sigh. Al snel volgden vele optredens in clubs, op festivals en werden ze huisband van DWDD. Voor hun in 2016 verschenen album There and Back maakten de broers een roadtrip door de Verenigde Staten. Ze namen het album op in de studio van de roemrijke rootsband Calexico in Tuscon, Arizona.

Jasper Schalks

Sinds Jasper Schalks op zijn vijftiende een cd van Bob Dylan kocht, heeft stokoude folk en melancholische americana hem nooit meer losgelaten. In 2016 behaalde hij de finale van de Amsterdamse popsongcompetitie Mooie Noten en speelde hij maar liefst 26 optredens tijdens de Popronde. Inmiddels heeft hij een band om zich heen verzamelt, met Leif de Leeuw op mandoline en pedal-steel, Mirte de Graff op viool en Madelief van Vlijmen op contrabas.

Yorick van Norden

In 2015 debuteerde Yorick van Norden als soloartiest met zijn alom geprezen Happy Hunting Ground. Kort daarna werd hij uitgeroepen tot NPO Radio 2 Talent. Het resulteerde in een geslaagde clubtour, Yorick mocht openen voor Neil Young in de Ziggo Dome en trad op als muzikaal leider en zanger/gitarist bij twee succesvolle theatertours over The Beach Boys en The Summer of Love. Samen met Anne Soldaat speelt hij de bijzondere muziekvoorstelling Unsung Heroes, waaruit hij op het Singer-songwriter Festival ook liedjes ten gehore brengt. 

Kaarten voor het festival zijn nu verkrijgbaar via www.detamboer.nl, telefonisch op 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.

Gratis optredens in het centrum van Hoogeveen

Zaterdagmiddag zijn er tussen 14.30 en 15.45 uur gratis akoestische optredens van singer-songwriters Jasper Schalks, Hans van Beek en Ruud Fieten bij de Hema, De Koffiepot, de Read Shop Pet en De Lekkernij. Klik hier voor het schema van deze artiesten

Tijdschema 

https://detamboer.nl/voorstellingen/singer-songwriter-festival-2018?utm_source=regiohoogeveen&utm_medium=persbericht&&utm_campaign=singersongwriterfestival

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.