'​Doorgesnoven junkie style' Van Schip weer in Ronde van Drenthe

Hoogeveen/Emmen - Komend weekend zal de Ronde van Drenthe verreden worden. De winnaar van vorig jaar, Jan-Willem van Schip, zal ook dit jaar aan de start verschijnen. Recentelijk reed van het Van Schip ook op het WK baanwielrennen, waar hij twee zilveren medailles behaalde.

'Cultheld' Van Schip staat bekend om zijn opmerkelijke interviews. Toen hij afgelopen jaar de Ronde van Drenthe op zijn naam schreef beschreef Van Schip op geheel eigen wijze hoe de koers was verlopen. Volgens eigen zeggen reed hij 'doorgesnoven junkie style' na de overwinning in Hoogeveen. En ook na het behalen van zijn medailles op het WK baanwielrennen beschouwde hij op een Cruyffiaanse manier hoe het was gegaan.

Naast Van Schip zullen ook onder meer Coen Vermeltfoort (winnaar 2008), Bert Jan Lindeman (winnaar 2012) en Elmar Reinders aan de start verschijnen.

Route wijziging

Vanwege de vorstperiode van de afgelopen weken heeft de organisatie van de Ronde van Drenthe een noodzakelijke wijziging in het parkoers moeten doorvoeren. Een groot deel van de keienstroken bij Gasselte zal dit jaar niet verreden worden, omdat het op dit moment te gevaarlijk is volgens de organisatie.

Start Emmen, finish Hoogeveen

De Profronde van Drenthe zal aanstaande zondag worden verreden en heeft, net als de wereldbeker voor vrouwen, start in Emmen en finish in Hoogeveen

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.