​Ultralopers HAC’63 genieten in Sallandtrail

Nijverdal – Afgelopen zaterdag gingen ook een aantal HAC’63 atleten van start op het pittige parcours van de Sallandtrail. De Sallandtrail is geen echte wedstrijd, maar wel een uitdagend en divers parcours om en op de Sallandse Heuvelrug. 

Tussen de ruim 150 deelnemers op de langste afstand van 75 kilometer stonden ook HAC’63 atleten Roel Kleine en Wessel Kranghand. Beiden hebben ruime ervaring met deze lange afstanden en lopen ook regelmatig marathons. Zij wisten beide deze zware, maar prachtige tocht van 75 kilometer door de natuur te volbrengen. Roel in 7,5 uur en Wessel, laatste tijd wat gehinderd door een blessure, net boven de 8 uur. Aard van der Vinne en Milou Lendfers, hielden het beide bij één ronde van 25 kilometer. Aard van der Vinne zag dit als een mooie voorbereiding op de Riesenbecker Sixdays in mei. Hij wist hier als negende te eindigen. Milou Lendfers wil zich komend jaar meer richten op de langere afstanden en vond deze trail een mooie test voor haar marathon het einde van de maand.

Masters team HAC’63 wint NK Cross

Amstelveen – Op een nieuw parcours werd afgelopen weekend voor de tweede maal het Nederlands Kampioenschap cross gelopen in het Amsterdamse Bos. Per ronde van drie kilometer, moest de zware ‘AJAX-heuvel’ vier keer beklommen worden. De heren masters beten het spits af op zaterdag met de acht kilometer. Op zondag kwamen de jeugd en de senioren in actie.

Het herenteam van HAC’63 bestond dit jaar uit Harm-Jan Martens (Hoogeveen), Henry Rutgers (Noordscheschut) en Erwin Akkerman (Meppel). Henry Rutgers kon op dit zware, blubberige parcours het best uit de voeten. Hij won in zijn categorie 40+. Harm-Jan en Erwin gingen samen de strijd aan in de categorie 35+, waarbij Harm-Jan op dit parcours de sterkste van de twee was, het leverde hem een achtste plek in het sterke deelnemersveld op. Erwin Akkerman werd negende. Als team wisten de mannen masters van HAC’63, alle drie lopend in het BudgetBestrating.nl /Runnersworld Hoogeveen team, hun NK cross titel van afgelopen jaar te prolongeren met een ruime voorsprong op nummer twee NOP uit Emmeloord. Op zondag hielden de junioren zich goed staande in het landelijke deelnemersveld. Sharon Steenbergen uit Zuidwolde wist op de 1600 meter bij de meisjes junioren D zelfs de tweede plek te veroveren.

het Masters team (NK Cross) foto: Sylvia Voortman.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.