​SGP wil daadwerkelijke aanpak gevoel van onveiligheid

Hoogeveen - Het teruglopen van de criminaliteit in ons land lijkt door te zetten. In de praktijk echter lijkt het gevoel van onveiligheid onder de burgers daarentegen toe te nemen. Er bereiken de SGP met regelmaat signalen van mensen die zich onveilig voelen. Inwoners durven vaak ’s avonds niet meer met hun hond buiten te lopen. Inwoners voelen zich onveilig in de winkelcentra. Winkeleigenaren zijn tegenwoordig extra alert.

Daarnaast is het fietsen in winkelcentra een probleem, alsmede het afsteken van vuurwerk rond de jaarwisseling op momenten dat dit verboden is. Daarnaast neemt de agressie op straat toe, veelal door drugs- en alcoholgebruik. Berovingen op straat maar ook in woningen nemen toe.

BOA’s

De SGP neemt het toenemend gevoel van onveiligheid serieus. Er moeten, na vele jaren van praten en experimenteren, nu definitieve maatregelen worden genomen. De SGP wil niet direct roepen om meer blauw op straat. In plaats daarvan wil de SGP de inzet van gemeentelijke BOA’s in het openbare gebied intensiveren. Deze Buitengewoon Opsporingsambtenaren moeten permanent in de dorpen, het stadscentrum en in de daarvoor in aanmerking komende wijken van 08.00 tot 24.00 uur zichtbaar aanwezig zijn. Ook moeten zij voor de inwoners telefonisch bereikbaar zijn voor meldingen van onraad of dreigende situaties. Uiteraard zal dit moeten plaatsvinden in goede samenwerking met de politie.

Alleen op deze wijze zal daadwerkelijk meer rust en vertrouwen ontstaan bij de inwoners van ons mooie Hoogeveen en het gevoel van onveiligheid afnemen.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.