Project 'Samen uit Samen thuis' bijt zich vast op pestprobleem

Elim - Bureau Rise is al een paar jaar bezig geweest om een antipestprogramma te ontwikkelen voor scholen. Dit vanwege de prominente rol die het in de media en op scholen heeft gekregen. Via contacten is het bureau met Rutger de Jager in contact gekomen.

Rutger houdt zich al jaren bezig met het thema 'pesten' waarmee hij inmiddels landelijke bekendheid heeft verworven. Ook heeft hij veel media aandacht gekregen voor zijn Facebookpagina "Rutger zegt nee tegen pesten!" Rutger hanteert een aanpak die zeer succesvol is gebleken. Hij heeft zich een manier eigengemaakt die succesvol is gebleken. .

10 maart jongstleden is Rutger afgereisd naar Elim . Nadat hij vorige week werd  benaderd door de moeder van een 10- jarig meisje.

Het meisje zit op de basisschool in groep 6 en wordt nu een jaar lang ernstig gepest maar de afgelopen 4 maanden is het wel tot het extreme toe. Het blijft niet meer bij pesten , ze wordt nu ook echt fysiek gepest .

Zo Rutger zelf zegt ‘’Waar ga ik beginnen, een meisje van 10 jaar die onwijs goed een masker op kan zetten , en niet meer weet wat nou goed of kwaad is . Wat plagen of pesten is . Die het eigenlijk helemaal niet meer weet, maar wat ze wel weet DIT MOET STOPPEN’’. Onzeker als het maar zijn kan maar door de situatie onwijs volwassenen is .

Het meisje werd door de leer plicht ambtenaar en school al 3 dagen thuis gehouden omdat ze haar rust goed kon gebruiken, want ze is op en moe volgens de Jager, ze wil dat het stopt . Maar eenmaal terug op school begon het weer keihard met als resultaat uitgescholden en haar keel dicht geknepen. We hebben het over de leeftijd van 8 tot 11 jaar hoe bizar is dit!, zegt Rutger

Maandag is de gemeente benaderen en de politie wat hun denken hier aan te kunnen doen . Want dat het nu moet stoppen is duidelijk voor Rutger . Dit gaat te ver en is al te ver gegaan. Inmiddels is Rutger het traject ingegaan om het meisje zelfverzekerder en weerbaarder te maken, wat zijn vruchten af begint te werpen.  Samen uit samen thuis hoopt nog op een uitnodiging van de school om hier samen wat aan te kunnen doen.

Een bezorgde ouder die graag anoniem wil blijven stuurde ons het volgende bericht als weerwoord op het verhaal.

De beste man maakt gebruik van de situatie en is alleen bezig voor persoonlijk gewin , het verhaal wat hier verteld word hangt helaas (en gelukkig ) van leugens aan elkaar . Er is namelijk geen contact tussen school en leer plicht ambtenaar ,verder is er ook nooit melding gemaakt van pesten op school . Dat het meisje 3 dagen van school is gebleven is inderdaad waar maar dit is in overleg gegaan met school . Het geval van het incident met de gebroken rib heeft namelijk niets met school te maken , dit is gebeurt na schooltijd en daar was het meisje zelf ook niet onschuldig . Dit is dus ook tussen de ouders van de jongen en de vader van het meisje uitgesproken en daar zijn afspraken over gemaakt .

Dat de beste man contact opneemt met de school met het feit dat de school de 2daagse cursus + terug kom dag van 1600 euro moet afnemen

Dit zijn een aantal dingen waar de feiten van op tafel liggen , en waar de politie en de gemeente van op de hoogte 

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.