​Voetbal Vereniging Noordscheschut winnaar meest duurzame besparingen

Hoogeveen – tijdens het sportgala Frenthe kwamen de genomineerden voor de titel ‘Duurzaamste Sportvereniging van Drenthe 2017’ zijn bekend. VV Witteveense Boys ’87, VV Noordscheschut en de Havelter Tennisclub die door de jury geselecteerd waren als kanshebbers voor de titel op het podium

Deze sportverenigingen hebben zich het afgelopen jaar geweldig ingezet om hun vereniging te verduurzamen. Maandagavond maakte gedeputeerde Henk Jumulet de winnaar bekend op het Sportgala Drenthe. Voetbal Vereniging Noordscheschut ging met deze mooie opsteker terug naar sportpark ‘De Meulenwieke’’

Aanmeldingen

Acht Drentse sportverenigingen hebben zich aangemeld voor de prijs. De aanmeldingen kwamen van bijna alle categorieën buitensportverenigingen: van tennis en voetbal tot paardensport. Allemaal hebben ze prachtige vorderingen gemaakt om hun vereniging te verduurzamen. Het onderwerp duurzaamheid en energiebesparing leeft bij veel verenigingen. Een hoge energierekening drukt vaak op de exploitatiekosten, waardoor de contributie omhoog moet. Door een energiebesparingstraject aan te gaan wordt de vereniging toekomstbestendig en kan de sport toegankelijk blijven voor iedereen.

Inspiratie voor sportverenigingen

De verkiezing van Duurzaamste Sportvereniging van Drenthe wordt jaarlijks gehouden binnen het project Drenthe Sport Duurzaam. Binnen dit project worden Drentse (buiten)sportverenigingen ondersteund bij het verduurzamen van hun accommodatie. Met deze verkiezing willen we goede voorbeelden laten zien van sportverenigingen die met succes zijn verduurzaamd. Door de jaarlijkse uitreiking worden deze sportverenigingen erkend voor hun inspanningen en willen we andere verenigingen inspireren en motiveren om ook aan de slag te gaan met duurzaamheid. De prijs is dat de winnende vereniging een jaar lang de titel ‘Duurzaamste Sportvereniging van Drenthe’ mag voeren. Ook ontvangt de winnaar een bokaal.

Samenwerking

Drenthe Sport Duurzaam wordt gefinancierd door de Provincie Drenthe en is een samenwerking van SportDrenthe, het Drents Energieloket en de Natuur en Milieufederatie Drenthe.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.