Opening Onderduikersmuseum “De Duikelaar” in Nieuwlande

Nieuwlande - Op vrijdag 6 april zal het museum officieel open gaan voor genodigde gasten uit binnen en buitenland die aanwezig zullen zijn bij de boekpresentatie door Kamp Westerbork en het NIOD.

Dan wordt in Nieuwlande het geheime dagboek gepresenteerd in opdracht van het NIOD (Nederlands Instituut Oorlogs Documentatie), dit vind plaats in het MFC op zaterdag 7 april van 10.00-16.00 uur en op zondag 8 april van 13.00-16.00 uur. Belangstellenden zijn welkom in het tijdelijke onderkomen aan de Julianalaan 3 te Nieuwlande om de eerste tentoonstelling te bekijken.

Deze eerste tentoonstelling bestaat gedeeltelijk uit materiaal dat uit het museum van Jo Schonewille komt, maar ook is er dankzij de fantastische medewerking van Kamp Westerbork, een banierenexpositie opgezet. De banierenexpositie geeft een algemene indruk bij wie en waar er o.a Joodse onderduikers waren. Er is een selectie gemaakt uit de vele namen en adressen. Niet alle adressen en onderduikers kunnen worden genoemd, daar is de ruimte simpelweg niet groot genoeg voor. 

Openingstijden

De openingstijden van het  Museum De Duikelaar, na de Open Dagen, zijn vanaf donderdag 12 april. Dan wordt er ook een entree prijs gehanteerd van 3 euro p.p tot 18 jaar gratis.

  • Do 11.00-16.00
  • Vr  11.00-16.00
  • Za 11.00-16.00
  • Zo 13.00-16.00

Scholen en Groepen in overleg en op afspraak e-mail: de.duikelaar@outlook.com

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.