Mogelijk een wolf in de regio

Regio - Uit de omgeving komen afgelopen dagen meldingen van dode schapen en lammetjes waarvan de eigenaren vermoeden dat deze zijn gedood door een wolf. Meldingen komen uit Zuidwolde, Oosterhesselen en Benneveld. In Zuidwolde werden 4 lammetjes gedood en in de twee andere plaatsen werd 10 dode schapen aangetroffen.

In Zuidwolde werden een 3-tal lammetjes gedood en 1 is geheel verdwenen, zo blijkt uit een melding op Facebook van Yvonne Groote, zij plaatste een aantal foto's van lammetjes die op een gruwelijke manier zijn gedood. Zij plaatste de gruwelijke beelden om duidelijk te maken dat het niet alleen maar goed nieuws is dat de wolf terug is in Nederland maar dat het ook dergelijke gevolgen heeft. 

Het bericht van Yvonne Groote die nader onderzoek wil: 

Het voorjaar is in zicht. Dus kunnen onze lammertjes lekker na buiten dachten we. Helaas liep dit anders af dan verwacht. Vannacht heeft een één of ander dier toegeslagen. 4 lammertjes zijn toegetakeld. En zijn op brute wijze om het leven gekomen. 

3 levenloze lammertjes hebben we terug gevonden en 1 is helemaal verdwenen. Na een poos zoeken op ons land vinden we hier en daar wat resten en sporen. Een half jaar geleden zijn ook onze ganzen op brute wijze om het leven gekomen.  Welk dier kan dit zijn geweest????
Omgeving zuidwolde rondom de Egge. 

De foto's zijn niet prettig om te zien. Het is geen schreeuw om aandacht maar vorige jaar zijn er in de buurt ook schapen op brute wijze om het leven gekomen. Dit moet onderzocht worden!!!
Want dieren houden en er op deze manier vanaf komen is geen pretje!!!

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.