​Julia Seinen overtuigend naar NK finale 2de divisie

Zaterdag 14 april vond in het sportcentrum Leek de halve finale turnen 2e divisie plaats.Julia Seinen, turnster van Gym4all, turnde deze dag een uiterst goede en stabiele wedstrijd. Ze begon op brug ongelijk en liet gelijk een verpletterende indruk achter. Een oefening met de hoogste D-score en met 12,667 als cijfer nam ze gelijk de leiding in het tussenklassement. 

Om deze voorsprong te behouden was het zaak om goede oefening te turnen op de balk. En lastig toestel wat roet in het eten kan gooien. Tijdens de ¼ finale verliep haar oefening op de balk niet vlekkeloos, maar nu stond ze als een huis. Alle eisen en onderdelen werden geteld, waaronder de salto voorover in combinatie met de flik flak. Met een 12.00 voor haar balkoefening verstevigde ze hiermee haar leidende positie in het tussenklassement. Nu de twee “risico” toestellen waren geweest, werd het duidelijk dat een podiumplaats haalbaar was. Op vloer turnde ze een mooie dubbele schroefsalto achterover. De gymnastische sprongen waren niet helemaal perfect, maar toch een mooi score van 12.00.

Op sprong sprongen bijna alle turnsters de Tsukahara gehurkt en gehoekt. Aan de jury de lastige taak om te bepalen wie de beste Tshukahara springt. Met en gemiddelde van 12.550 wist ze ook hier de hoogste score neer te zetten.

Met meer dan een volle punt voorsprong op nummer twee wist zij bij de senioren overtuigend het hoogste podium te betreden en zich daarmee te plaatsen voor de landelijke finale op zaterdag 2 juni in Tilburg. Op zondag 3 juni mag Julia nogmaals aantreden in Tilburg aangezien ze zich ook voor 3 landelijke toestelfinales, sprong, brug en balk geplaatst heeft. Een zeer geslaagde wedstrijd met een resultaat waar zowel Julia als Gym4all zeker trots op mag zijn.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.