​Thrianta wint van koploper

Thrianta start met in de aanval: Marleen Kramer, Jorinde Smick, Geert Bremmer en Robin Lichtendonk, de verdediging bestaat uit Giel Bisschop, Jonathan Verstegen, Sandra Olde en Lisanne Hoitinga. In de eerste 5 minuten was duidelijk zichtbaar dat beide teams het belang van de wedstrijd inzagen waardoor de wedstrijd nog enigszins op gang moest komen. 

Het was Marleen ik-breek-de-ban-Kramer die de eerste goal van de wedstrijd op haar naam wist te schrijven. Hierop reageerde Flamingo’s door tweemaal te scoren en trok zo in het begin de wedstrijd naar zich toe. Het was Jo wat-Marleen-kan-kan-ik-ook Verstegen die de stand met een mooi afstandsschot gelijk wist te trekken. Flamingo’s voelde dat ze een tandje bij moesten zetten om zo het voor hen gewenste resultaat te behalen en liep langzaam uit naar een 7-4 voorsprong. Bij deze 7-4 achterstand was het tijd voor Thrianta om een tandje bij te zetten en dat gebeurde op een imponerende manier. Het waren eerst de drie J’s die de stand gelijk wisten te trekken, namelijk 1x Jo en 2x Jorinde. Waarbij moet worden aangetekend dat de 2e van Jorinde van wonderschone kwaliteit was. Met een flitsende actie wist ze op aangeven van onze Marleen vanuit de ruimte op een prachtige wijze te scoren. Bij deze gelijke stand voelde de groep dat er meer in zat en begon nog sterker te spelen. Giel reboundkoning Bisschop wist een kleine kans te maken door een gehaaide pass van onze Sandra ik-ben-toch-sneller-dan-mijn-tegenstander Olde. Vervolgens mocht deze Sandra op aangeven van Lisanne ik-speel-altijd-sterk Hoitinga ook een duid in het zakje gooien door mooi een afstandsschot te verzilveren. Het combinatiespel en het samen willen winnen straalde er van alle kanten vanaf en langzaam richting de rust liep Thrianta beetje bij beetje uit naar een degelijke voorsprong. Als kers op de taart mocht Robin onehander Lichtendonk de mooiste goal aantekenen op aangeven van Geert ik-doe-alles-voor-mijn-team Bremmer. Thrianta ging dan ook rusten met een verdiende 9-13 voorsprong.

In de rust was het team trots en tevreden over het vertoonde spel van de eerste helft. Echter was de groep zich ook terdege bewust dat er in de tweede helft nog een schepje bovenop moest om daadwerkelijk de punten binnen te harken. Thrianta startte de tweede helft furieus en verdubbelde de voorsprong binnen een kwartier van 4 naar 8. Met de tussenstand van 12-20 op de borden kon het bijna niet meer fout gaan, zeker niet doordat Geert ik-scoor- 100%-kleine-kansjes-Bremmer 2 kleine kansjes had gekregen. Naast deze kleine kansjes kreeg Marleen koningin-van-de-vrije-bal Kramer ook nog een vrije bal waarvan u het resultaat vast kan raden. Thrianta pakte door en verslapte niet en liep vervolgens zelfs uit naar een 19-29 voorsprong. De laatste 5 minuten waren ingegaan en het was invaller Rachel ik-maak-die-dertigste-wel Doornbos die op fraaie wijze van afstand raak wist te schieten. Thrianta tikte dus op dit moment voor het eerst in tijden de 30 aan en dat nog wel tegen de koploper van gisteren aangezien Thrianta zich vanaf vandaag weer koploper mag noemen. De wedstrijd eindigde met een 23-31 stand op de borden. Eindconclusie van deze dag, trots op dit belangrijk resultaat. Volgende week speelt Thrianta thuis tegen NQL om 15.30 Nederlandse tijd. Opnieuw een spannend duel.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.