​Weer 2 turnsters van Kwiek Drents kampioen

Hoogeveen - Afgelopen zaterdag vond in Hoogezand het Drents Kampioenschap turnen RWS-A plaats. De 6 turnsters van KWIEK uit Hoogeveen presteerden goed door 2 gouden medailles te winnen.

Vorige week had Kwiek in de RWS-B al vijf turnsters op het podium staan waarvan twee Drentse kampioenen. Zaterdag was het de beurt aan de RWS-A-turnsters. Helaas was kanshebber Deirdre Smit (Senior C) alleen aanwezig om te helpen en aan te moedigen, omdat zij zich woensdag had geblesseerd aan haar kuit tijdens de training. De seniormeiden Mala Kremer, Jiska Jansma, Tamara Bisschop en Ruth van Doorn lieten zich hierdoor wel inspireren. Met name Jiska op brug, met een prachtige los-om in haar oefening en Mala op balk die de eerste plaats hierop behaalde. Echter in de wedstrijd bleek niemand van de meiden alle vier de toestellen echt goed af te ronden. De meiden eindigden op keurige plaatsen, maar het podium werd niet gehaald.

Nieuweling Rosan van der Bijl (Instap D1) liet zien dat het bij de vorige twee wedstrijden geen toeval was dat ze een medaille behaalde. Deze wedstrijd, met een val van balk en tegen alle concurrentie van geheel Drenthe, eindigde voor haar op de hoogste trede van het schavot. Trots en met glimlach werd haar de gouden medaille omgehangen en heeft ze voor een jaar de titel Drents Kampioen.

Jasmijn Roeloffzen (Junior D) presteerde het om op deze belangrijke wedstrijd op het juiste moment vier uitstekende oefeningen te laten zien. Bij brug ongelijk, haar zwakste schakel, werd door het behalen van de opzwaai boven horizontaal een eis gehaald, welke goed was voor een extra 0,5 punt. Een stabiele balkoefening waarbij de ruime spagaatsprong opviel leverde met 11.45 punt de eerste plaats op. Op sprong was dit ook het geval met een overslag met 1/1 draai. Haar trainer had inmiddels het idee dat er een podiumplaats in zou zitten. Aangezien het niet de derde en ook niet de tweede plaats werd, was het nog wel even spannend. Jasmijn werd, voornamelijk ook tot haar eigen verbazing, naar voren geroepen om de gouden medaille in ontvangst te nemen. Daarmee was de tweede Drentse Kampioen van die dag voor Kwiek een feit.

Zondag moet Jasmijn proberen om zich te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen. Als Drents Kampioen mag ze haar provincie hier vertegenwoordigen. 

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.