Recensies Ghostbusters

Actie / Komedie / Sciencefiction - Vanaf 12 jaar

Ghostbusters 2016

Dertig jaar na de release van de succesvolle originele film is Ghostbusters terug en volledig ge-reboot voor een nieuwe generatie. Regisseur Paul Feig (Spy, Bridesmaids) combineert alle paranormale elementen uit de originele franchise met een komisch verhaal vol nieuwe personages die de wereld gaan redden deze zomer.

Onderstaand de recensies op Recensies Ghostbusters

 1. Recensie van Marita Jose

  Een aardige film die niet veel toevoegt aan de Ghostbusters die in zijn 1984 begonnen. Het grote verschil is dat deze keer de Ghostbusters vrouwen zijn. Net als de manlijke Ghostbusters is hier degene die de uitvindingen doet ook een beetje vreemd { de verdere karakters lijken ook wel aardig op elkaar}.

  Leuk dat je de Ghostbusters van vroeger hier in een andere rol ziet weer komen.

  Niet erg origineel, maar wat desalniettemin de pret niet drukt.

  3D geeft de film net weer wat extra's Een leuke film die makkelijk weg kijkt.

 2. Recensie van Ferdinand

  Ghostbusters (2016)
  Je moet wel lef hebben om van een film als Ghostbusters, die voor sommige filmfanaten een haast iconische status heeft en met de gelijknamige mega soundtrack hit van Ray Parker jr., een film ‘gebaseerd op Ghostbusters 1984’ te durven maken.

  Van misschien nog wel meer lef getuigd het, om de oorspronkelijke vier mannelijke hoofdrolspelers te vervangen door vier vrouwelijke hoofdrolspelsters (Leslie Jones, Melissa McCarthy, Kristen Wiig en Kate McKinnon). Regisseur (en voorheen acteur) Paul Feig is kennelijk een lefgozer...

  Ghostbusters begint ijzersterk met de introductie van het spookhuis ‘Aldridge Mansion’. Waarom er een leeftijdsgrens van 12 jaar wordt gehanteerd is direct duidelijk. Daarna is de film erg veel tijd nodig om de diverse karakters te introduceren.

  Een humoristische rol is weggelegd voor Chris Hemsworth, die de secretaresse van de dames speelt. Een volgend hoogtepunt is het rockconcert met Ozzy Osbourne (alleen achter de coulissen te zien) waarin de dames met de nodige humor laten zien echte ghostbusters te zijn. Door de film heen zie je fraaie 3D vogelvluchtopnames van New York. Pas na de pauze worden alle special effects uit de kast getrokken. Maar hier geldt wel, meer, is niet altijd beter.

  Drie sterren. Laat je niet afleiden door de slechte recensies die deze film her en der krijgt. Dit zijn vooral filmfans, die geen afscheid van het origineel kunnen nemen. Dit ondanks een mooie bijrol van Bill Murray (Ghostbusters 1984).

 3. Recensie van Jeroenk3

  1984. Ghostbusters kwam uit in de bioscoop. Wat een fantastische film was dat! Lang geleden in vervlogen tijden maar een herinnering eraan is diep geslagen.

  2016. Ghostbusters 3D is uit. Hoge verwachtingen ondanks een matige trailer. Uiteraard is het verhaal ongeveer gelijk aan de film uit 1984. Erin & Abby hebben na een intense vriendschap elkaar uit het ook verloren. Beide zijn enorm slimme wetenschappers en wetenschap staat haaks op geesten en spoken. Toch hebben ze tijdens hun jonge jaren een boek geschreven over dit fenomeen. Plotseling staat er iemand voor Erin op het moment dat ze op het punt staat een les te geven. Hij verwijst naar haar boek. Gefrustreerd omdat Erin in de veronderstelling was dat het boek nooit verder uitgebracht zou worden rent ze naar Abby. Abby werkt inmiddels samen met Holtzmann en voor ze het weten komt een eerste geest verschijning in beeld. Alles waar ze vroeger in geloofden en later verloren blijkt ineens de volle waarheid.

  Geesten bestaan! Vervolgens kijken we naar een resterende anderhalf uur aan geestenjagen inclusief een fantastische look-a-like van de Ghostbusters mobiel maar dan in een gepimpte lijkwagen variant.

  Korte rollen voor oud gedienden uit de originele Ghostbustersfilm uit 1984. Bill Murray als tv ster die geestenbestrijders ontmaskert als neppers en een fantastische Dan Aykrod als taxichauffeur. Een paar korte zinnen maar een briljante: ‘This is a type 5 ghost BUT Who you gonna call ?’ als verwijzing naar de oorspronkelijke uitspraken in de originele film.

  Per saldo geen slechte film maar ook geen topper. Vermakelijk en goed gemaakt.

 4. Recensie van Jorien

  Ghostbusters is in totaliteit een onderhoudende film met de nodige humor. Deze film is echter niet een volledige remake van de eerste Ghostbusters film van 1984. Er zitten uiteraard genoeg overeenkomsten in die ook in de allereerste film te zien waren waaronder de spoken. Wat natuurlijk compleet is veranderd is het feit dat de rollen van de Ghostbusters nu gespeeld worden door alleen maar vrouwen. De rollen zijn weggelegd voor onder andere Melissa McCarthy (Abby Yates), Kristen Wiig (Erin Gilbert), Kate McKinnon (Jillian Holtzmann), Leslie Jones (Patty Tolan) en Chris Hemsworth (Kevin). Die laatste speelt de oliedomme maar knappe assistent van de dames. Van het verhaal moet je verder niet heel veel verwachten. De film moet het voornamelijk hebben van de vrouwen en hun onderlinge grappige conservaties en om zo veel mogelijk spoken uit de grond te stampen. Het is wel weer leuk om een aantal van de oude acteurs te zien waaronder Bill Murray, Dan Aykroyd en Sigourney Weaver die nu een ander klein rolletje spelen. Al met al een humoristische film met aardige special effects en de actrices spelen hun rol goed. Wat je niet moet vergeten is om de ondertiteling af te kijken!