Recensies Jason Bourne

Actie/Thriller - Vanaf 12 jaar

Jason Bourne

Matt Damon is terug als Jason Bourne, in de nieuwe gelijknamige actie-thriller. Na The Bourne Supremacy en de The Bourne Ultimatum regisseert Paul Greengrass ook het nieuwe hoofdstuk uit de Bourne franchise. In Jason Bourne keert de voormalig, meest dodelijke agent van de CIA, Jason Bourne terug vanuit de anonimiteit. Damon wordt in deze film bijgestaan door Alicia Vikander, Vincent Cassel en Tommy Lee Jones, ook Julia Stiles keert terug in de Bourne cast. Samen met Jeffrey Weiner zal wederom Frank Marshall van Captivate Entertainment de film produceren, zij krijgen hierbij hulp van Greengrass, Damon, Gregory Goodman en Ben Smith. Geschreven door Greengrass en Christopher Rouse en gebaseerd op de personages gecreëerd door Robert Ludlum.

Onderstaand de recensies op Recensies Jason Bourne

 1. Recensie van yvonne bijl hooijer

  Het is maar liefst 9 jaar geleden dat de laatste Bourne film geproduceerd werd (The Bourne Ultimatum), maar je pakt zó de draad weer op. Alhoewel....

  Jason Bourne (uiteraard: Matt Damon) probeert de puzzelstukjes uit zijn verleden te lijmen tot een voor hem te begrijpen verhaal. Dit is niet eenvoudig. Ook niet voor de kijker trouwens. Het verhaal start in een up-tempo, waarbij je niet te lang met je ogen moet knipperen omdat je anders de draad van het verhaal kwijt bent. Dit tempo wordt gedurende de hele film vol gehouden. Wat mij betreft was het een overdaad aan actiescènes. Dit maakt dat je compleet wordt overweldigd.

  Er wordt ruim twee uur geschakeld tussen Athene naar Rome, Reykjavik, Londen, Berlijn en Las Vegas, waar de meest spectaculaire achtervolgingen plaatsvinden. De meest spectaculaire en ook de meest langdurende waarschijnlijk. Je weet niet meer waar je kijken moet! Bij deze film is niet bespaard op de kosten en er is ontzettend veel te zien. Maar het is ook wel een beetje zoals het spreekwoord luidt: Overdaad schaadt! 

  Een aanrader voor degene die van actie houdt.

 2. Recensie van HMH86

  De film is prima te volgen als je de andere delen niet hebt gezien. Regelmatig komen er flashbacks voorbij, al is het niet duidelijk waarom sommige flashbacks tig keer terugkomen. Na 1 keer heb je de boodschap ook wel begrepen. Van het begin tot aan het eind word je overladen met actie scenes. Doordat er veel scenes onrustig gefilmd zijn wordt het er niet overzichtelijker op.

  Het eerste deel van de film is overtuigender dan de tweede helft. De verhaallijn is behoorlijk voorspelbaar. Naarmate de film vordert wordt het steeds een beetje ongeloofwaardiger. De acteurs daarentegen blijven wel zeer overtuigend spelen.

  Matt Damon zet weer een geweldige Jason Bourne neer die naarstig op zoek is naar antwoorden. Tommy Lee Jones is in de rol als Robert Dewey, CIA directeur, zeker niet te missen en een aanwinst voor de film. Alicia Vikander komt als Heather Lee niet altijd even goed uit de verf.

  Regisseur Paul Greengrass was ook verantwoordelijk voor The Bourne Supremacy en The Bourne Ultimatum. Met de film United 93 heeft hij een Bafta gewonnen en was hij genomineerd voor een Oscar. 

  Het is een aardige film, maar het is niet de beste uit de Bourne serie. Als je van continue actie houdt is het wel een bioscoop bezoek waard. 

 3. Recensie van charly

  Je hoeft je niet zorgen te maken dat er geen actie komt, want dat was er in overvloed. Goede actie en actie waarvan je denkt, dat hebben we vaker gezien. Maar desondanks dat, je verveelt je geen moment. Wel viel erg op dat de beelden erg schokkerig waren dit keer, naar mijn mening teveel. 

  De muziek die je hoorde, werd ook gebruikt in de andere delen. Elektronische muziek met hier en daar van die zware strijkers die ervoor zorgen dat je echt mee gaat in de actie. En natuurlijk krijg je de theme song te horen van Moby net als in de vorige delen.

  In de vorige delen vond ik Jason Bourne wat standvastiger dan in deze film. Hierin lijkt hij een emotionele wrak te zijn. Maar zijn sarriger blik en zijn vechtkunsten laat hij weer zien. Echt een speciale agent die je niet kapot krijgt.

 4. Recensie van Samdegeus

  Jason Bourne (Matt Damon) is terug en hoe. Vanaf het begin tot het eind is het actie wat de klok slaat. Door de spectaculaire achtervolgingsscenes, het ‘onrustige’ camerawerk en de opzwepende muziek zit je aan het eind van de film bijna letterlijk op adem te komen.

  Als ondergedoken voormalig CIA agent verdient Bourne z’n geld met straatgevechten aan de grens met Griekenland. Alles wordt anders wanneer een oud collega (Julia Stiles) nieuwe informatie over de rol van z’n vader bij de CIA aan hem doorspeelt. De zoektocht naar de waarheid leidt Bourne van rellen in Athene, naar Berlijn en Londen om te eindigen in Las Vegas. Ondertussen op de hielen gezeten door de CIA met Tommy Lee Jones als directeur Dewey, de nieuwe ster bij ‘the firm’ Heather Lee (Alicia Vikander) en hitman Vincent Cassel.

  De originaliteitsprijs krijgt de film niet. Het is meer van hetzelfde, maar wel met zo veel goede actie en tempo dat het zeker de moeite waard is om te gaan kijken.