Recenies War Dogs

Actie / Komedie - Vanaf 16 jaar

War Dogs

War Dogs is de nieuwe actie komedie van regisseur Todd Philips (The Hangover - trilogie), met in de hoofdrollen Oscar®genomineerde Jonah Hill (The Wolf of Wall Street, Moneyball) en Miles Teller (Whiplash, de Divergent - trilogie). Gebaseerd op waargebeurde feiten, volgt War Dogs twee bevriende twintigers, (Hill en Teller) die in Miami wonen tijdens de eerste oorlog in Irak. Ze proberen winst te maken met een nog vrij onbekend initiatief van de overheid; kleine ondernemingen kunnen bieden op contracten van het Amerikaanse leger. Ze beginnen klein, maar al snel lopen de bedragen op en nemen zij het er goed van. Het duo krijgt het wel heel heet onder de voeten, wanneer ze op het punt staan een 300 miljoen dollar deal te sluiten om het Afghaanse leger te bewapenen. Een deal die ze in contact brengt met een paar zeer verdachte partijen, niet de meest onbelangrijke hiervan is de Amerikaanse overheid. In de film schitteren ook Ana de Armas (Knock Knock) en viervoudig Oscar®genomineerde Bradley Cooper (American Sniper, American Hustle, Silver Linings Playbook).

Onderstaand de recensies op Recenies War Dogs

 1. Recensie van Manon1991

  War Dogs een gedetailleerd verhaal met obstakels en onenigheid.

  De film speelt zich een aantal jaren terug af.

  Muziek paste goed bij de film, op de juiste momenten gaf het een boost.

  De film opent met een eigen verhaal van David Packouz (Miles Teller) waarin hij verteld hoe hij in die wereld terecht is gekomen. Daardoor kon je het verhaal wel goed volgen.

  Doordat wereldje veranderd hij enorm en word het hem uiteindelijk teveel.

  Het is een goed verhaal en je word er helemaal in mee genomen.

  De acteurs passen goed bij de film, vooral het lachje van Efraim Diveroli (Johan Hill) is erg aanstekelijk.

  Henry Girard(Bradley Cooper) Speelt wel een belangrijke rol alleen is hij niet veel in beeld.

  Dit is een film die wel aan te raden is.

 2. Recensie van druivin

  War Dogs een film die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. De film is intrigerend van begin tot eind. Je volgt de twee vrienden met een tocht door verschillende landen. In deze film vallen ze van het een in het ander. En dit in combinatie met de zeer mooi en realistisch geschoten omgevingen maakt de film tot een mooi geheel.

  Ook de muziek die in deze film zit brengt de film tot een hoger niveau. De trailer geeft al veel hoogtepunten van de film weer, maar het blijft wat onsamenhangend na het zien ervan maar als je dan de film hebt gezien valt alles op zijn plek. Na het zien van de trailer dacht ik een film te gaan zien met allemaal komische stukken en lachen tot en met. Dit viel mij achteraf wat tegen helaas.

  Maar desalniettemin speelden de hoofdrolspelers hun rol erg overtuigend. En de special effect’s zijn ook van hoge kwaliteit. Origineel vond ik de film wel, gezien er een klein stukje van de geschiedenis achter de oorlog in Irak wordt neergezet in deze film en dat heb ik nog niet eerder zo gezien.

  Ik heb hier en daar gelachen om de mooie en vooral flauwe grappen die de film in zich draagt. Maar vooral word je betoverd door de loop van het verhaal en de gelukjes die de mannen steeds hebben, maar blijft dit geluk. En ja dan de wijsheid “wie het kleine niet eert” vond ik ook mooi verwerkt in de film. Een leuke film om eens te kijken in de bioscoop. Minst je van films houdt met oorlogsplaatjes en flauwe humor daartussen.

 3. Recensie van charly

  Wat meteen opvalt is, dat de trailer anders doet laten voorkomen dan de film werkelijk is. Niet per definitie slecht, maar juist heel anders. Het doet je vermoeden dat er best wat actie te zien is met veel kogels om je Oren. Nou, dat valt dus best mee. Al moet ik wel zeggen, de acties die je ziet gaat wel om kogels. Afijn verwarrend…. het is een leuke stoere trailer en een krankzinnig waargebeurd verhaal die goed verfilmd is.

  Je ziet 2 twintigers die zo snel mogelijk geld willen verdienen. Het kon hun geen moer schelen dat het wapens waren. Want mochten het lakens zijn, dan was het dat geweest. Je ziet dat terug in hun zaken doen. Bluffen en gewoon niet na denken maar doen mentaliteit. Alsof het gewoon een soort onschuldig spelletje was, wat de jongens speelde. Bijna niet te geloven dat dit waar gebeurd is. Zoiets gebeurt alleen in films, dat denk je dus……nou….Nee dit is echt gebeurd.

  Juist daarom blijft de film je ook boeien van begin tot eind. Je wil juist weten hoe ze erin slagen en juist het tegenovergestelde, waarom het fout ging.

  De stoute scenes waarin je de illegale praktijken ziet gebeuren zijn echt heel goed neergezet. Grote industriële loodsen met allerlei soorten foute wapens. Bepaalde Scenes worden goed ondersteund door goede muziek o.a rock zodat je er ook lekker in dat moment zit. De hoofdrollen van David Packouz (Miles Teller) en Efraim Diveroli (Jonah Hill), zijn goed gespeeld. Ook al heeft de regisseur Todd Phillips niet de moeite gedaan om hen 2 op de jongens te laten lijken. De regisseur heeft zich duidelijk wel goed verdiept in het verhaal.

 4. Recensie van BIGED

  WAR DOGS - Als je op de trailer afgaat, suggereert de film humor-drama-actie en dat blijkt ook helemaal op te gaan. Dit is ook wel toe te vertrouwen aan regisseur Todd Philips (The Hangover trilogie). Het verhaal is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Je wordt meegenomen hoe in de gekte van de wapenhandel door iedereen wat meegepikt wil worden van de immense geldstromen die hier in omgaan.

  Een van de hoofdrollen wordt karakteristiek neergezet door Jonah Hill als een slinkse en niet te vertrouwen crimineel Efraim Diveroli. In het begin van de film moest ik wel denken aan de manier zoals hij speelt in de film 21 Jump Street etc. Miles Teller als David Packouz speelt een familieman die zich uiteindelijk ook laat leiden door het grote geld. In het plot worden we heerlijk meegenomen in een roadtrip die eindigt in het obscure Albanië. Er wordt een tipje van de sluier opgelicht wat er om gaat en verdiend wordt aan de oorlogen die er gaande zijn in de wereld. Iedereen die erbij betrokken is heeft zijn eigen motieven maar uiteindelijk wel “vieze handen”.

  Het verhaal is snel en kent veel humor en wordt vooral verteld vanuit het perspectief van David Packouz. De film verveelt geen moment. Dit wordt ook nog een onderstreept door het veelvuldig gebruik van uptempo muziek in diverse scenes. Zeker is het ook nog opmerkelijk te noemen dat er een verrassende bijrol is van Bradley Cooper. Waarschijnlijk had hij nog iets tegoed van Philips uit The Hangover. Al met al een geslaagde film vol humor en spanning zeker een aanrader!