Recensies Adios Amigos

Komedie / Drama - Vanaf 12 jaar

Adios Amigos

Drie vrienden met een lichamelijke handicap (Yannick van de Velde, Martijn Lakemeier en Bas Hoeflaak) willen net als iedere andere twintiger wel eens met iemand naar bed. Maar dat is niet zo eenvoudig als je in een rolstoel zit of blind bent. Een van hen weet dat de meisjes in Salou veel minder kritisch zijn. Dus plannen ze, zonder dat hun ouders het weten, een roadtrip naar Spanje met verzorgster Lub (Margot Ros). Losgerukt uit hun vertrouwde omgeving worden ze echter al snel geconfronteerd met hun afhankelijkheid. En blijkt dat ze met harde humor hun diepste angsten niet kunnen verdoezelen.

Onderstaand de recensies op Recensies Adios Amigos

 1. Recensie van Marita Jose

  Je kunt het eigenlijk wel begrijpen dat deze jongens er even uit willen. De betutteling die ze soms onbedoeld en goed gemeend krijgen is goed van het witte doek af te lezen.

  Lars die door Martijn Lakemeier (de jongste acteur die ooit een Gouden Kalf heeft gekregen) word gespeeld zet zijn rol vol overtuiging en zonder overdrijving neer, maar ook Philip die doorYannick van de Velde word neergezet doet het prima. Ook Bas Hoeflaak zet zonder te overdrijven Joost goed neer. Je kunt je goed in de jongens verplaatsen, de acteurs spelen allen hun rol vol overtuiging Maar ook van Margot Ros die Lub speelt kun je de gevoelens die ze speelt goed zien. Je kunt je goed inleven in de rollen die de acteurs spelen en het doet je de onmacht voelen...

  Origineel is de film niet (het is een remake) , maar dat hindert niet het is een goede Nederlandse film die verschillende emoties oproept. Frustratie over de onmacht, maar ook de opwinding van het avontuur en de grappige momenten maken het een mooie film om naar te kijken waarvan je graag wil weten hoe het nu afloopt.

  De muziek past goed bij de film.

  Het zou best kunnen dat er een soort van vervolg op de film komt, het einde had wel wat anders gemogen.

 2. Recensie van druivin

  De film zit goed in elkaar de humor overheerst vooral in het eerste deel van de film. Hoe verder je in de film komt wordt de film ook wat serieuzer.

  Het acteerwerk is zeer mooi gedaan voor de Nederlandse acteurs. Het kwam heel natuurlijk en echt over. Je leefde volledig mee met de heren en hun chauffeur.

  Ik vind het een origineel verhaal om ook te laten zien hoe mensen met een handicap zich kunnen voelen en waar ze in hun leven tegen aan kunnen lopen.

  Mooi e plaatjes en omgevingen zitten er in deze film. Bij het kijken ervan waan je jezelf in die omgeving. De weinige muziek die er in deze film zit zorgt er voor dat hij samen met de diverse omgevingen wel tot een mooi geheel samen vloeien.

  De film is goed te volgen. En draagt ondanks de humor toch een hele belangrijke boodschap. Namelijk leef elke dag alsof het je laatste kan zijn. Een indrukwekkende film voor Nederlandse begrippen. Ik hou niet van Nederlandse films over het algemeen maar deze kon ik door de boodschap en de mooie beelden en goed acteerwerk wel waarderen. Alleen had ik het einde graag iets uitgebreider gehad. Maar over het algemeen een goede film van eigen bodem.

 3. Recensie van MamaEvy

  Adios Amigo’s, een film met de nodige humor en drama. Ontzettend knap hoe ieder in zijn rol zit, vooral het spelen van een handicap lijkt niet makkelijk. Toch zitten de heren Martijn Lakemeier (Lars), Yannick van de Velde (Philip) en Bas Hoeflaak (Joost) goed in hun rol. Margot Ros die de meeste mensen waarschijnlijk wel kennen van de serie Toren C heeft de rol van verzorgster Lub op zich genomen, een Kroatische dame die de heren naar hun vakantiebestemming wil brengen. Ook zij vertolkt haar personage super met haar zogenaamde Kroatische accent.

  Het verhaal zelf laat zien hoe een vriendschap tussen drie jongens steeds sterker wordt door alles wat ze samen meemaken tijdens hun vakantie. Dit zorgt voor hilarische momenten in de film, maar ook voor de nodige drama. In het begin wordt duidelijk wat één ieder voor handicap heeft en dat roept toch wel de nodige emoties op.

  Het verhaal is goed, misschien zelfs wel mooi en gaat anders dan je wellicht zou verwachten. Ik zou zeggen; Laat je verrassen. 

 4. Recensie van Samdegeus

  Een Nederlandse film over vrienden met een handicap die wel eens seks willen, wordt dat niet flauw en plat? Zeker niet! Dat de film vanaf 12 jaar is, is meer op taal dan op beeld gebaseerd.

  Regisseur Albert Jan van Rees heeft een mooie film gemaakt met een prima cast. De hoofdrol spelers zijn overtuigend. Het eerste deel van de film komt wat langzaam op gang, maar je krijgt wel een goed beeld van de thuissituatie van de mannen en de frustraties die gepaard gaan met hun handicap.

  De opbouw van de film is prima. Tragische momenten worden afgewisseld met humoristische momenten. Vooral Bas Hoeflaak tovert regelmatig een lach op je gezicht. In de pauze ben je nieuwsgierig naar wat er komen gaat in het tweede deel. En daarin wordt je niet teleurgesteld. Met prachtige locaties en passende muziek wordt naar een happy ending toegewerkt. Die krijgt de kijker ook te zien, maar niet zonder drama.

  Een prima Nederlandse film waarin goed geacteerd wordt en die zeker de moeite waard is om te gaan kijken.