Recensies Blair Witch

Horror / Thriller - Vanaf 16 jaar

Blair Witch

Een groep studenten trekt naar de bossen van Black Hill in Maryland om de mysterieuze verdwijning van de zus van James te onderzoeken. Velen geloven dat haar verdwijning verband houdt met de legende van de Blair Witch. De groep begint hoopvol aan de zoektocht met de hulp van lokale gidsen, maar zodra de nacht valt in het donkere en onvoorspelbare bos voelt de groep een dreigende aanwezigheid. Langzaam aan beseffen ze dat de legende maar al te echt is en veel onheilspellender dan ze ooit hadden kunnen denken.

LET OP: Deze film is strikt voor 16 jaar en ouder, het is volgens de wet niet toegestaan jongeren onder de 16 jaar toegang te geven tot deze film. In de bioscoop kan naar legitimatie gevraagd worden. Kijk voor meer informatie op www.kijkwijzer.nl.

Onderstaand de recensies op Recensies Blair Witch

 1. Recensie van Thantrias

  Wie de originele films over the Blair Witch heeft gezien, valt deze film in het niets. Er zitten spannende en bloederige beelden is, dus het is zeker een film voor 16 jaar en ouder. Echter, voor een paranormale horror is hij wel iets te soft.

  De special effects zijn wel heel mooi gedaan, maar de bijkomende geluiden die de Blair Witch moeten voorstellen, doen me eerder denken aan een boze slang uit een actiefilm dan een vervloekte geest van eens heks.

  Het verhaal is verder wel realistisch in elkaar gezet. Geen overdreven actiescene’s, maar beelden die doen denken aan actioncams die genomen worden door een amateur. Helaas kloppen veel feiten in de film niet en wordt er ook veel informatie weggelaten. Dat doet wel een beetje af aan de film, zeker als je de originele films ook gezien hebt.

  Over het algemeen is het een leuke film voor mensen die niet zoveel horrorfilms kijken, dan is de film wel erg spannend. Voor de fervente liefhebber is deze film geen aanrader.

 2. Recensie van Manon1991

  De film Blair Witch is anders dan de eerste film. 

  Hij is 16+ en snap dat wel een beetje. De film kwam in het tweede deel echt tot leven en was wel eng. 

  De muziek past goed bij de film, maakte het goed af. 

  Het is wel even inkomen want het is een film waarin ze het zelf filmen dus af en toe viel het even weg. Maar zodra je er eenmaal in zit is het een erg spannende film.

  De acteurs paste goed bij de film, ze leefde zich goed in hun rol.

  Het is wel een raar open einde dus er komt waarschijnlijk wel een vervolg.

  De special effects waren erg goed gedaan.

  Het verhaal is wel makkelijk te volgen.

  Het eerste deel van de film komt een beetje langzaam op gang maar het tweede deel is erg goed en spannend.

 3. Recensie van gradsje

  De zoveelste verfilming van de Blair Wich. Ook deze keer gaan studenten weer op zoek naar het verborgen huis diep in de bossen van Burkittsvile. In het huis zouden vreselijke dingen gebeurd zijn door The Blair Wich. Deze heks zou op gruwelijke wijze kinderen hebben laten vermoorden. Het verhaal gaat in deze film verder waar de vorige eindigde. Ook in de vorige Films ( Docu / drama / thriller ) films is al veel verteld over het mysterieuze verhaal. Echter is dit the next level.

  Zouden ze nu dan echt het huis gaan vinden. En komen ze er achter wie de heks is? De film komt langzaam op gang en veel spanning lijkt er niet in te zitten. Maar dan ineens een omslagpunt in de film en er is volop actie. Donkere en vaak duistere scenes met dingen waarvan je net niet misselijk word. De studenten komen uit eindelijk achter veel meer dingen dan ze hadden gehoopt. Maar vinden ze ook echt wat ze zoeken in de bossen. 

  De film is zeker niet geschikt voor mensen onder de 16 jaar. Special effects zijn erg goed in elkaar gezet en de overgang van stress naar paniek is in deze film uitmuntend vertaald. Een film die best past in de vorige editie's van deze Legende. Echter vond ik het er iets te veel op lijken. 4* omdat de film best goed is maar net iets te veel lijkt op de voorganger. Wel een aanrader om te kijken. Maar zorg wel dat je een stevige maag hebt.

 4. Recensie van Jorien

  Deze film is inmiddels het derde verhaal die over the blair witch gaat. De eerste film The Blair Witch Project was in 1999 een mega succes. Met weinig geld hebben ze toen een zogenaamde documentaire gemaakt waarvan vele mensen twijfelden of het echt was of niet. 

  Blairwitch (deel 3) is ook weer een zogenaamde found footage film net als het eerste deel. In 1999 was dat natuurlijk iets nieuws maar tegenwoordig wordt het veelvuldig gebruikt. Anno 2016 hebben ze wel gebruik gemaakt van de meest geavanceerdste camera’s zoals oorcamera’s met gps en een drone er wordt zelfs door een van de jongeren een ouderwetse DV camera gebruikt. Op deze manier kan het koppel op vele manieren hun boswandeling vastleggen.

  Het verhaal is niet erg geloofwaardig wanneer James zijn zus Heather uit “the Blairwitch Project” wil gaan zoeken na 20 jaar. In de hoop dat ze nog in leven is. Samen met een paar vrienden besluiten ze richting het bos te gaan waar het allemaal is gebeurd. Op hun route hier naar toe besluit een lokaal stelletje mee te gaan op hun kampeertrip op zoek naar informatie.

  Het eerste gedeelte van de film loopt vrij rustig, hier en daar komen er wel een paar schrikmomenten voorbij. Maar dit komt meer door de personages die telkens plotseling in beeld komen of ruisende geluiden.
  In het bos aangekomen worden er ook enge verhalen verteld over wat er mogelijk is gebeurd in de bossen en wie de heks van Blair mogelijk is geweest.

  In het tweede gedeelte gebeurt er genoeg en zit er voldoende spanning in. De krakende takken en bomen, wolven en voetstappen alleen al zorgen voor onrust bij het groepje jongeren en de kijker. Tevens is de tijd en omgeving niet meer logisch voor de personages omdat deze een loopje met ze heeft genomen.

  Ondanks dat het verhaal een beetje zwak is vind ik het toch een spannende film. De sfeer samen met de schrikeffecten maakt dit een leuk geheel. Gezien het plot bestaat er een mogelijkheid voor een deel 4.