Recensies The Girl on the Train

Thriller - Vanaf 16 jaar

The Girl on the Train

In The Girl on the Train, gebaseerd op de wereldwijde succesvolle debuutthriller van Paula Hawkins, zien we de gescheiden Rachel Watson (Emily Blunt). Tijdens haar reis ziet ze elke dag een in haar ogen perfect stel; Megan en Scott Hipwell (Haley Bennett, Luke Evans). Dit krijgt snel een keerzijde, Rachel ontdekt iets gruwelijks en de nachtmerrie waar ze in verzeilt raakt blijkt de waarheid, Rachel wordt onverklaarbaar gewond wakker en Megan is vermist. Terwijl Rachel verstrikt raakt in de vermissingszaak, gaat ze zelf op onderzoek uit…

Onderstaand de recensies op Recensies The Girl on the Train

 1. Recensie van Marita Jose

  Het verhaal is naar het boek dat is geschreven door Paula Hawkins. Je zou het een drama/thriller kunnen noemen.

  In het begin heb nog nog niet het idee waar het verhaal naar toe gaat, maar gaande weg word het duidelijk.

  Het verhaal gaat voornamelijk over Rachel Watson (Emely Blunt)

  Je voelt medelijden maar ook een bepaalde ergernis over Rachel Watson (Emely Blunt). Emely laat een emotioneel wrak van een vrouw zien en hoe dat zover is gekomen. Je voelt de wanhoop en het verdriet. Ze speelt super!!

  Gaande weg zit een twist in het verhaal, alles komt in een ander licht te staan.

  Kortom een aanrader als je houd van een spannende film met een goed verhaal.

 2. Recensie van Jeroenk3

  The girl on the train

  Emily Blunt speelt een fantastische rol als de aan alcohol verslaafde Rachel die blijft hangen in haar relatie met haar ex-man Tom (Justin Theroux). Tom heeft zijn leven naar de scheiding weer op gepakt en heeft inmiddels een nieuwe relatie en een kindje.

  Rachel kan hem echter niet los laten en beeld zich in dat zij onderdeel had moeten uitmaken van zijn leven. Gevolg is dat zij naar toevlucht zoekt naar zware alcoholische dranken.

  De alcohol hebben er voor gezorgd dat zij gedurende haar relatie met Tom meer zaken kapot heeft gemaakt en dat alles aan haar is te wijten. De buren van Tom en Anna (nieuwe vrouw van de ex van Rachel) krijgen te maken met een vermissing.

  En Rachel heeft weer de zoveelste black out door alcohol gebruik. Ze ontwaakt bedekt in bloed en zand in haar eigen bed. Kleine flarden laten zien dat zij Anna heeft ontmoet en dat het niet plezierig afgelopen kan zijn. Heeft Rachel iets te maken met de verdwijning ?

  En zo ja wat heeft zij dan gedaan ?

  The girl on the train is een fantastische spannende triller met een mooie twist op het einde. Blunt speelt de sterren van de hemel en zet als alcoholist met een ‘normaal’ leven een prachtige rol neer. Want zo zijn er nog veel meer mensen om ons heen.

  Drie gezinnen/stellen smelten in dit verhaal samen. De onduidelijkheid en spanning wordt mooi opgebouwd.

  Een absolute aanrader!

 3. Recensie van MamaEvy

  The Girl on the Train, een steengoeie thriller over Rachel, gespeeld door Emily Blunt, die elke dag met de trein hetzelfde traject neemt en haar gedachten tijdens haar reis laat gaan. Vooral wanneer ze het huis van Megan (Haley Bennett) en Scott (Luke Evans) Hipwell voorbij rijdt die zij ziet als het perfecte koppel. Hierin ziet zij zogenaamd zichzelf terug, wie ze ooit was. Naast het perfecte koppel woont haar ex man waar ze zich veel aan vast blijft houden. Door blikken die terug gaan naar het verleden wordt duidelijk hoeveel ze van hem hield. Wanneer Megan wordt vermist wil Rachel de onderste steen boven proberen te krijgen. Dan doet ze een gruwelijke ontdekking.

  De film begint met het verduidelijken van de personages. Dit loopt mooi in elkaar over. Het begint bij de hoofdrolspeelster en door haar verhaal wordt er ook een blik geworpen op het leven van andere personages. De film gaat in tijd wat op en neer. Heden – vier maand geleden – heden – twee maand geleden –heden. Dat kan soms wat voor verwarring zorgen, maar voor het geheel sluit dit perfect aan bij het verhaal. En dan de personages, die zijn geweldig goed neergezet door de acteurs/actrices. Emoties zijn duidelijk voelbaar (lees, heel duidelijk) en worden soms ontzettend heftig geuit. Je wordt hier absoluut in meegesleurd.

  “Expect the unexpected” geld zeker voor deze film. Wederom een aanrader!

 4. Recensie van Samdegeus

  "The girl on the train" is Rachel en wordt overtuigend gespeeld door Emily Blunt. De bijrollen van Haley Bennet, Justin Theroux en Luke Evans mogen er zijn, maar de film wordt vooral gedragen door de aan alcohol verslaafde en verwarde Emily Blunt.

  Spannend is het ook, zoals je verwacht bij een thriller, maar de film komt wel wat langzaam op gang. ’Kippenvel’ momenten, die je zou kunnen verwachten na het zien van de trailer, blijven helaas uit.

  De verschillende verhaallijnen, flashbacks van Rachel en sprongen in de tijd, zorgen er voor dat je geboeid blijft naar de ontknoping. De ontknoping zelf had spectaculairder gekund.

  Overal een spannende thriller die de moeite van het kijken waard is. Zeker wanneer je de trailer of het boek van Paula Hawkins niet kent.