Recensies Hacksaw Ridge

Biografisch / Drama / Historisch - Vanaf 16 jaar

Hacksaw Ridge

Hacksaw Ridge vertelt het ongelooflijke waargebeurde verhaal van Desmond Doss (Andrew Garfield) die tijdens de slag om Okinawa in de Tweede Wereldoorlog 75 man redde zonder een wapen te dragen of af te vuren. Hij geloofde erin dat de oorlog rechtvaardig was, maar dat moorden desondanks verkeerd was en was dan ook de enige Amerikaanse soldaat in de Tweede Wereldoorlog die in de frontlinie vocht zonder wapen. Als legerarts evacueerde Doss eigenhandig meerdere gewonden uit de vuurlinie terwijl hij alles en iedereen trotseerde en zelfs getroffen werd door een granaat. Hij was de eerste wapenweigeraar ooit die de Congressional Medal of Honor kreeg.

Onderstaand de recensies op Recensies Hacksaw Ridge

 1. Recensie van ria koekoek

  Hacksaw Ridge,  

  Een waar gebeurd verhaal . Onder regie van Mel Gibson geweldig neer gezet. Doss, de hoofdrolspeler meld zich vrijwillig om in dienst te gaan.

  Maar weigert een wapen te gebruiken,door zijn geloofsovertuiging.Hierdoor proberen de andere mannen er alles aan te doen om hem uit dienst te ontslaan , door te zeggen dat hij psychische problemen zou hebben.

  Maar na dat hij zijn zaak won,mocht hij toch als hospik mee, om de vijand te verslaan

  Geweldige actie's in het veld , en heftige beelden  soms zelf luguber om te zien,

  Doss word een held nadat hij alleen een hele nacht nog vele soldaten in veiligheid weet te brengen

  De muziek en geluidseffecten waren overdadig aanwezig,maar waren erg realistisch .

  Boeiend om te zien hoe de oorlog toen geweest moet zijn, en diep respect voor de soldaten , die tot het bittere eind vochten om hun land te veroveren .

  Zeker de moeite waard om naar toe te gaan.

 2. Recensie van Marita Jose

  In dit oorlogsverhaal dat gebaseerd is op waar gebeurde feiten kom je erachter waarom Desmond Doss geen wapens wil dragen. In het begin van het verhaal krijg je een heel ander idee over de persoon Desmond dan later in het verhaal. Desmond Doss word gespeeld door Andrew Garfield die een gelovige jonge man vol overtuiging speelt. Eerst heb je het idee in een soort EO film terecht te komen maar dat is snel over.

  Een bijzonder verhaal dat echt een “Amerikaans” gevoel geeft.

  Harde oorlogs beelden die voorbij komen en je echt een idee geven hoe het in de oorlog op het slagveld toe ging.

  In het begin van het verhaal voel je het bravoure van de jonge soldaten en later lees je van sommige gezichten de verschrikking die ze mee maken.

  Mel Gibson laat als regisseur een boeiende film zien, die ondanks als je niet van oorlogsfilms houd toch zeer de moeite waard is.

  Ook bijzonder dat je aan het eind van de film de echte Desmond Doss nog aan het woord ziet en hoort. Erg mooi gedaan.

 3. Recensie van Samdegeus

  Indrukwekkende film van Mel Gibson!

  Een heftige oorlogsfilm die voor de pauze gaat over de christelijke achtergrond van de hoofdpersoon Desmond Doss. Op een aantal momenten is er wellicht wat herkenning van Forrest Gump. Af en toe wordt de hoofdpersoon wat simpel, maar ook wel weer vertederend neergezet door Adrew Garfield. Lief en romantisch is de relatie met de knappe verpleegster Teresa Palmer.

  Wat een contrast na de pauze. In de Dolby Atmos zaal wordt je bijna letterlijk uit je stoel geschoten wanneer Doss als hospik met de Amerikanen vecht tegen de Japanners in de slag om Okinawa. De leeftijdsgrens (16+) is zeer op z’n plaats gezien de brute scenes.

  De gewetensbezwaarde Doss redt vele gewonden en weet de bioscoopbezoeker te ontroeren met zijn tomeloze inzet en geloof dat hij zijn kameraden kan redden.

  Sensationele film die je, als je tegen bloed en afgerukte ledenmaten kunt, gezien moet hebben.

 4. Recensie van Jeroenk3

  GEWELDIGE FILM

  Wat een fantastische film. Tot tranen toe was ik geroerd. Persoonlijk staan oorlogsfilms kilometers ver bij mij vandaan. Met positieve tegenzin zat ik in de zaal. Maar wat een verpletterende film.

  Desmond Doss groeit op in een liefdevol maar ook zwaar getraumatiseerd gezin doordat zijn vader eerder heeft gevochten in de oorlog. Samen met zijn ouders en broer groeit hij op. Gewelddadig. Tot er iets gebeurt waardoor hij besluit nooit meer een wapen vast te houden.

  Hij besluit echter niet weg te lopen van het vechten tegen de Japanners in naam van zijn land. Alleen zonder wapen. Zijn eerste obstakel is het Amerikaanse leger overtuigen dat hij op de medische afdeling veel kan toevoegen zonder een kogel af te vuren. Daarna ontpopt Dess zich tot een ware held waarbij zijn geloof hem kracht geeft om buitensporige moed en daadkracht te tonen.

  Het eerste deel van de film is romantisch, daarna verplaatst het zich naar het oorlogsgebied in de strijd Amerika versus Japan. Kogels en mortier granaten vliegen om je oren. Ingewanden en afgerukte benen liggen overal. Nergens wordt de film echter overdreven of krijg je het gevoel letterlijk in het oorlogsgeweld deel te nemen.

  Prachtige rollen van Andre Garfield (Desmond Doss) en Teresa Palmer (zijn grote liefde). De film is ook nog eens gebaseerd op ware gebeurtenissen.

  In twee woorden een MUST SEE!