Recensies Arrival

Sciencefiction / Drama - Vanaf 12 jaar

Arrival

Arrival is een intrigerende thriller van regisseur Denis Villeneuve (Sicario, Prisoners). Als op meerdere plaatsen ter wereld mysterieuze gevaartes uit de ruimte neerdalen, krijgt taalkundige Louise Banks (Amy Adams) de leiding over een team van specialisten dat onderzoek gaat doen. Terwijl een wereldoorlog dreigt, zoekt Banks samen met natuurkundige Ian Donnelly (Jeremy Renner) koortsachtig naar antwoorden. Ze neemt daarbij risico's waarmee ze zichzelf, en mogelijk de hele mensheid, in gevaar brengt.

Onderstaand de recensies op Recensies Arrival

 1. Recensie van charly

  Arrival:

  Op het eerste oog denk je aan een science-fiction film met veel spanning en snelle actie. Maar daar kom je al vrij snel achter dat dit niet zo is. De toon wordt meer gezet naar een intense wereld drama, met veel mysterie en intelligentie.

  Wanneer twaalf onbekende objecten boven de aarde opduiken worden taalkundige Louise Banks (Amy adams) en wiskundige Ian Donnelly (Jeremy renner) gevraagd om een manier te verzinnen waarop met de aliens gecommuniceerd kan worden.

  Ondertussen heeft Louise vreemde visioenen. Zijn het flashbacks naar haar het leven van haar dochter? Of zit er meer achter? ……De eerste helft van de film gaat erg traag en pas na de pauze komt de ontvouwing en zie je de film van een ander perspectief. Je begrijpt pas aan het eind het doel van de flashbacks. Wat meteen inhoudt dat het dus inderdaad geen standaard alien film is en er dus inderdaad meer achter zit.

  Amy Adams die Louise speelt, zet deze rol prachtig neer. De emoties die ze uitbeeld zijn goed voelbaar. De special effect zijn minimalistisch maar zeker prachtig neergezet, dit aanvullend met goeie drama achtergrond muziek en het spannende geluid van de aliens, maakt het deze film zeer interessant. 

 2. Recensie van wizardgirl

  De film was een verrassende film. Het verhaal zelf vind ik niet geloofwaardig. De kanarie die ineens ophoudt te fluiten terwijl iedereen doorgaat met wat ze aan het doen zijn.

  Ik werd meegetrokken in de film omdat ik wilde weten wat de achterliggende gedachte was. Voor mijn gevoel was de film niet compleet. Er miste een stuk van het verhaal of informatie voor mijn gevoel.

  De aliens waren net grote inktvissen welke communiceren d.m.v gedachte inprenten, in hun universum is er geen besef van tijd. Dit maakt het dat de film bestaat uit de toekomst en het heden.

  Al met al vind ik het een bijzondere film, welke ondanks de lange duur, snel was afgelopen.

  Ik zou de film zeker adviseren, ook aan mensen die normaliter niet van dit genre houden.

 3. Recensie van ria koekoek

  Science fiction film voor 12 jaar en ouder.

  Verhaal begint met een normaal gezins leven van een moeder met haar dochter.

  Door de hele film heen krijgt ze flashbacks over haar leven .Wat heftige , emotionele beelden oplevert .

  Op 12 verschillende wereld delen landen vreemde objecten.

  Louise (Amy Adams ) en Ian (Jeremy Renner) worden als deskundigen ingeschakeld om de herpapods zoals ze genoemd worden te begrijpen, door hun tekens te ontcijferen.

  Het onderhandelen gaat erg moeizaam, en de landen besluiten om zelf stappen te ondernemen om de aliens te verslaan.

  Je blijft nieuwsgierig naar wat komen gaat .

  Aan het eind van de film zie je de toekomst van louise en haar gezin.

  Science fiction is niet mijn genre , maar denk voor de liefhebber dat het een boeiende film is.

 4. Recensie van BIGED

  ARRIVAL – Bij een science fiction film wordt al snel gedacht aan een invasie van buitenaardse wezens in de meest bizarre vormen waar de mensheid zich tegen moet beschermen. In Arrival is er ook sprake van bizarre grootte ruimteschepen die verspreidt over de aarde op een 12-tal locaties zich manifesteren. Regisseur Denis Villeneuve weet met subtiele scenes precies de paniek en onrust weer te geven.

  De film laat zien dat “het onbekende” niet altijd een bedreiging hoeft te zijn maar dat ze ook iets kunnen brengen een intelligentie die wij niet kennen. De cruciale vraag is dan ook hoe je met elkaar moet communiceren. Daarin slaagt Louise Banks, gespeeld door Amy Adams. Zij is een taaldeskundige. Mooi wordt deze start met taal en communicatie neer gezet. Het blijkt dat de buitenaardse wezens communiceren met bepaalde picogrammen die even snel verschijnen als verdwijnen. De zoektocht naar de communicatie wordt overschaduwd door het machtsvertoon en de “militaire precisie” die op de achtergrond wordt voorbereidt voor een confrontatie.

  Uiteindelijk is het de buitenaardse intelligentie die weet te bewerkstelligen dat een aanval wordt voorkomen. Het blijkt maar dat er misschien toch nog wel “meer” is dan wat wij denken en vooral weten. Achteraf toch wel een bijzondere science fiction film, het feit dat je gefascineerd raakt over het onbekend maakt dat de film je aandacht wel vasthoudt. Maar ik ben toch meer benieuwd hoe Villeneuve de opvolger Blade Runner gaat verfilmen.