Recensies De Zevende Hemel

Drama - Vanaf 6 jaar

De Zevende Hemel

In De Zevende Hemel ontmoeten we Maria Rossi, die samen met haar man Max het prachtige Italiaanse restaurant De Zevende Hemel runt. Wanneer het leven een onverwachte wending neemt, besluit ze de familie, haar kinderen met partners, weer eens samen te brengen. Echter staan oude ruzies, relatieproblemen en het jubileum van het familierestaurant haar wens in de weg… De Zevende Hemel is een hartverwarmende, muzikale film en is een ode aan liefde en familie van topregisseur Job Gosschalk met liedjes van o.a. Nick & Simon, Boudewijn de Groot en Doe Maar. In De Zevende Hemel schittert een fenomenale Nederlandse sterrencast bestaande uit onder meer Jan Kooijman, Noortje Herlaar, Halina Reijn, Ruben van der Meer, Thomas Acda, Tjitske Reidinga, Henriëtte Tol en Huub Stapel.

Onderstaand de recensies op Recensies De Zevende Hemel

 1. Recensie van ria koekoek

  Zevende Hemel.Film/Musical

  Eerst moet je even in het verhaal komen maar wat is het een prachtige ontroerende film.

  Met o,a de acteurs.Huub Stapel(vader ), Henriette Tol.(moeder)

  Door de hele film heen draait het om het restaurant wat binnenkort het 30 jarig jubileum zal vieren.

  De moeder krijgt net voor het feest te horen  dat ze ziek is,maar dit wil ze de familie niet vertellen voor het feest is gevierd.

  Helaas loopt het allemaal anders, en besluiten ze als gezin af te reizen naar italie  , het geboorteland van de moeder.

  De drie kinderen en hun partners hebben ook elk hun eigen leven en de nodige avonturen, wat ook mooie ontroerende scene's oplevert

  Prachtige muziek van o.a Nick en Simon, Doe Maar , Boudewijn de Groot, Claudia de Brij, Marco Borsato worden gezongen door de acteurs en levert kippevel momenten op.

  Sommige scene's moet je wel even een traantje weg pinken .

  Echt de moeite waard om heen te gaan, mooi  verhaal, goede muziek ,acteurs spelen hun rol op een geweldige manier.

  Een film met leuke en verdrietige momenten .

  Huub v d Lubbe (De Dijk) opent en eindigt de film met twee prachtig gezongen nummers.

  Echt een film voor liefhebbers van het nederlandse lied .

 2. Recensie van druivin

  De zevenden hemel. Een Nederlandse film met een zeer mooi diepgaand verhaal die versterkt wordt door zeer goed gekozen pop nummers. Het verhaal is erg pakkend en goed te volgen voor een ieder, en wordt verduidelijkt door de vele pop liederen die in de film zitten.

  Er zit een zeer goede cast in deze film en ze spelen hun rol ook zeer mooi. Ik vind het super mooi dat ze moderne dans en goede popnummers hebben verwerkt in deze film dit zorgt ervoor dat je geheel mee leeft en geniet in de film.

  Ik vind het een zeer originele film. Want ik heb eigenlijk nog nooit een film gezien waarin de liederen zo’n lading geven aan het verhaal en met zoveel zorg zijn toegepast in een film. Alles klopt met elkaar.

  Er zijn mooie locaties gebruikt in deze film en er is zeer mooi gewerkt met licht, waar door sommige stukken nog meer binnen komen.

  Er zitten meerdere nummers in die mij super veel kippenvel gaven. Mijn mooiste nummers vond ik het nummer: Ken je mij, wie ben ik dan gezongen in de kerk. En het nummer Avond deze beide nummers hadden mij volledig in zijn greep.

  De film heeft humor, liefde en drama in zich. En weinig mensen houden het droog bij het kijken van deze film. Ik hou niet van Nederlandse films maar deze film heb ik inmiddels al 3x gezien en ik blijf hem mooi vinden. En ook ik heb het alle 3 de keren niet droog gehouden op het laatst.

  Ik raad deze film zeker weten aan om te gaan kijken. Maar dan moet je wel houden van films met een musical tintje. Doe je dat niet kun je hem nog steeds mooi vinden om het steengoede pakkende verhaal.

  Helaas kan ik geen halve sterren geven want ik geef deze film een 9

 3. Recensie van charly

  De zevende hemel

  Gaat over een restaurant die gerund wordt door de Italiaans-Nederlandse Maria en Max Rossi. Dochter Eva Rossi en haar echtgenote Bart nemen de zaak binnenkort over, zodat vader en moeder kunnen genieten van hun oude dag in Italië. Maar komt die dag ook echt?....

  Deze prachtige musicalfilm laat de liefde, misverstanden, ruzies en leed zien die er zo kunnen zijn in families.

  Door middel van een aantal populaire Nederlandse pop muziek, worden vele emoties prachtig neergezet. Je wordt meegenomen door de filmpersonages in hun diepste gedachten en gevoelens. Ze komen recht je hart binnen. De Muziek is van o.a van Nick& Simon, Guus meeuwis, de dijk, Boudewijn de groot en Blof. 

  Zelf persoonlijk vond ik vooral Henriëtte Tol, die Maria Rossi (moeder) speelt enorm goed haar rol heeft gespeelt. Je voelt en ziet haar verdriet. Slechts een blik en je begrijpt haar. Wat ook een verrassing was, is dat de hele cast zingt. En of het nu prachtig of matig is, dat maakt totaal niet uit. Je accepteert het.

  Deze heerlijke dramatische musicalfilm is verfrissend en nieuw in Nederland.

 4. Recensie van Jorien

  De Zevende Hemel is een Nederlandse musical film. De liedjes die hier in voorkomen zijn bekende Nederlandstalige nummers. Dit maakt deze musical erg leuk. Je hoort onder ander nummers van Marco Borsato, Blof en Boudewijn de Groot.

  Het is eigenlijk een drama film die allerlei ellende van de familie laat zien. Ziekte, ruzies, meningsverschillen en scheidingen. De acteurs en actrices zijn goed gecast en laten hierin een andere kant van zichzelf zien. Dit meesten acteren of zingen. In de Zevende Hemel laten ze zien dat ze het beide kunnen. Niet alle cast-leden hebben een goede zangstem maar dat maakt hierin niet uit.

  Het is een ontroerende en originele film. Op deze manier is er nog niet eerder een Nederlandse film uitgebracht. Het verhaal op zich is niet heel vernieuwend maar wel interessant genoeg voor een film als deze. Al met al een aanrader om te kijken.